-->

29. august 2020

Flybillettene er blitt 33% dyrere

Er flyprisene blitt skyhøye? (Illustrasjonsfoto SASgroup)

Andre kvartal steg prisene på flybilletter med 33,6 prosent, i forhold til samme periode i 2019. Det skyldes det store fallet i antall reisende og koronatilpasninger.
annonse
SØK ETTER BILLIGE FLYBILLETTERSom følge av stengte landegrenser og begrenset innenlands reiseaktivitet grunnet koronapandemien, ble flytrafikken kraftig redusert. Dette førte til høyere billettpriser i 2. kvartal 2020, viser nye tall fra SSB.

Til tross for at pandemien har fjernet store deler av passasjergrunnlaget, har norske flyselskap opprettholdt et visst tilbud på flyreiser som har tatt seg mer opp utover i kvartalet, særlig i juni. Resultatene vil naturligvis være påvirket av de store endringene flyreisenæringen har opplevd fra første til andre kvartal 2020 og være heftet med større usikkerhet enn vanlig.

Billettpriser for privatreisende steg mer enn for forretningsreisende, og innenlandske flyvninger steg klart mer enn utenlandske flyvninger. Lav etterspørsel, redusert kapasitet hos flyselskapene som følge av blant annet reiserestriksjoner var årsaker til prisutviklingen.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart