-->

3. september 2020

Nær halvparten av oss vil fly mindre i fremtiden

Nær halvparten av oss vil fly mindre i fremtiden (Illustrasjonsfoto)

Fra lørdag 5. september har regjeringen vedtatt at Italia, San Marino, Vatikanstaten og Slovenia blir røde, og med det kommer flere avbestillinger. Nå viser nye tall at 4 av 10 nordmenn vil fly mindre selv etter at pandemien er over.
annonse | teleoutletGjensidige har allerede 50.000 saker, og de fleste er avbestillinger.

- Vi forventer flere spørsmål fra nordmenn som har planlagt tur til Italia, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Han tror dessuten at undersøkelsen om reisevaner (Opinion for Gjensidige) kan tyde på at pandemien vil sette noen varige spor.

- Dette er veldig interessante tall. Resultatene viser at folk, spesielt eldre, har store planer om endrede reisevaner, også etter pandemien, forteller han.

Men hva som faktisk kommer til å skje vet man jo ikke.

- Vi tror nok holdningene vil endre seg over tid, og at endringene i adferd ikke kommer til å bli så store som folk gir uttrykk for nå, sier Rysstad.


Tall fra Oponions undersøkelse for Gjensidige


20 prosent av de spurte tror de vil reise mer innenlands etter Coronapandemien enn de gjorde før pandemien inntraff. Reiser utenlands har i alle geografiske områder større andel som vil gjøre mindre enn som vil gjøre mer.

Undersøkelsen viser at unge i noe større grad enn godt voksne reise vil reise mer i Norden, resten av Europa og resten av verden.

- Et spørsmål er om det faktisk kommer til å bli et reelt skifte i reisevaner også om noen år når Covid - 19 forhåpentligvis er over.

- Vi tror reiser kanskje er det området som kommer til å bli mest påvirket av pandemien også på lang sikt. Det kan være både fordi folk i mindre grad ønsker å reise langt bort på ferie, men også fordi denne typer reiser kan bli dyrere eksempelvis som følge av konkurser i reisebransjen, sier han.

- Vi tror reiser kanskje er det området som kommer til å bli mest påvirket av pandemien også på lang sikt. Det kan være både fordi folk i mindre grad ønsker å reise langt bort på ferie, men også fordi denne typer reiser kan bli mye dyrere som følge av konkurser osv i reisebransjen, avslutter kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart