-->

18. august 2020

Nå er shuttlebussen elektrisk

Først i Norden med elbusser mellom fly og gate (Avinor)

Oslo lufthavn ble i dag den aller første lufthavnen i Norden til å ta i bruk elbusser for å frakte passasjerer mellom fly og gate. Dette skal bidra til at Oslo lufthavn når sitt mål om å bli en fossilfri lufthavn innen 2030.
annonse


– Dette er et veldig viktig tiltak for å redusere flyplassens utslipp av klimagasser og dette vil bidra til at vi når vårt mål om å bli en fossilfri lufthavn innen 2030, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Avinor Oslo lufthavn fikk i juni 2018 bevilget 16 millioner kroner i ENOVA-støtte for å gå til anskaffelse av åtte elektriske shuttlebusser. I dag ble de åtte elbussene tatt i bruk, noe som ble behørig markert ved å kjøre bussene i kortesje fra Helsfyr og til Oslo lufthavn. Der fortsatte markeringen med offisiell overrekkelse av nøkler og taler fra Avinor, leverandører og samarbeidspartnere.

Oslo lufthavn får elektriske shuttlebusser

– Det er veldig hyggelig å kunne presentere litt positive nyheter i disse korona-tider. Jeg er stolt over at vi er den første flyplassen i Norden til å få elektriske busser som skal frakte passasjerer mellom gate og flyene. Bussene settes i drift med en gang, sier Westby.

I et normalår busses 1,2 millioner passasjerer årlig mellom gate og fly på Oslo lufthavn.

Fremtidsrettet valg og fornøyde leverandører
Interiør ny shuttlebuss (Avinor)
Det nederlandske selskapet VDL ​Bus & Coach har levert bussene, og infrastruktur for lading er levert av det nederlandske selskapet Heliox. De nye bussene har et fremtidsrettet design og er 18 meter lange.

– Avinor er interessert i mer enn bare designet. Valget av våre elektriske busser sier mye om ambisjonene for flyplassen. Det knytter seg til helhetsbildet av Norge som et foregangsland innen elektrifisering av reiser i Europa,

sier Frank Reichel, administrerende direktør i VDL Bus & Coach Norway AS.

– Selv om elbusser er dyrere enn dieselbusser er det det riktige valget for fremtiden. Etter hvert som flere busser settes i produksjon regner vi med at det også vil være billigere med elbuss enn med diesel, påpeker Westby.

De åtte bussene som ble satt i drift i dag var første steg. Målet er at alle busser som frakter passasjerer mellom fly og gate skal være elektriske innen 2026.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart