-->

25. september 2020

Luftfartsorganisasjon vil at alle skal testes på flyplassen

IATA vil at alle skal kunne testes på flyplassen (Illustrasjonsfoto Avinor)

Luftfartsorganisasjonen IATA ber flyplassene tilrettelegge for at alle flypassasjerer skal testes for Covid-19 før avreise, noe som skal bidra til å få den globale flytrafikken tilbake på rett spor.
annonse
NÅ KAN DU TESTE DEG ENKELT FOR CORONA HJEMME
 
Undersøkelser viser at flypassasjerer er opptatt av å ikke bli smittet med Covid-19, noe som stopper etterspørselen etter flyreiser og forhindrer at flytrafikken tar seg opp igjen. 

Flyselskapenes internasjonale organisasjon, IATA, krever derfor innføring av rask og systematisk COVID-19-testing for alle passasjerer før avreise. Dette som et alternativ til karantenetiltakene som er innført i mange land.

IATA, i samarbeid med ICAO (International Civil Aviation Organization) og helsemyndighetene, vil arbeide for å implementere testing av alle passasjerer så snart som mulig.

- Nøkkelen til å gjenopprette reisefrihet over landegrensene, er en systematisk Covid-19-testing av alle passasjerer før avreise. Dette vil gi myndighetene i hvert land muligheten til å åpne sine grenser uten stor risiko, i en tid med stadige endringer i lover og regler knyttet til reiser, sier Alexandre de Juniac, IATAs generaldirektør og administrerende direktør, i en pressemelding.

Passasjerer vil bli testet på flyplassen
Antall internasjonale flyreiser er fallt med 92 prosent sammenlignet med nivået for 2019, opplyser IATA. Det har gått over et halvt år siden den globale flytrafikken ble lammet da landene stengte for å bekjempe Coronaviruset. Siden den gang har flere land åpnet igjen, men karanteneregler og andre Coronatiltak gjør det vanskelig å planlegge og bestille nye flyreiser.

Ettersom de økonomiske kostnadene ved stenging av grenser stiger for hver dag, og en ny smittebølge er på vei, må luftfartsindustrien gå for en slik testløsning, og samarbeide med myndigheter og medisinske testleverandører for å finne en rask, nøyaktig, rimelig, brukervennlig og skalerbar Covid-19 test, sier de Juniac.

IATA har gjennomført en undersøkelse blant folk flest, og den viser en stor støtte for Covid-19-testing på flyplassen, før en flytur. Resultatene viser at 88 prosent av spurte er villige til å bli testet som en del av reisen.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart