-->

25. september 2020

Reiselysten vår er stor, drømmer om neste sommer

Vi drømmer om Tyskland, Italia og Spania neste sommer (Illustrasjonsfoto)

  Vi lar oss ikke skremme av usikre tider. 1 av 5 nordmenn vil helt sikkert reise til europeiske land utenfor Norden neste sommer. På topp er Spania, Italia og Tyskland.
annonse - Dette er veldig interessante tall. Resultatene viser at mange, særlig de yngre, har store planer for neste sommer til tross for de usikre tidene vi er inne i, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Blant de under 30 år svarer hele 33 prosent at de helt sikkert vil reise til Europa (utenfor Norden), viser undersøkelsen Ipsos har gjennomført for Gjensidige den siste uka.

- Alle har et sterkt ønske om at verden kommer i en mer normal situasjon, og at 1 av 5 nærmest har bestemt seg for å reise er nok et uttrykk for dette ønsket, sier Rysstad.

Han tror nok holdningene vil endre seg i takt med smitteutviklingen ut over høsten og vinteren, men er litt overrasket over at tallene i denne fasen med stort sett et rødt Europa-kart er så høye.

UDs globale reiseråd forlenges til 15. januar

- Vi tror reiser er et område som kommer til å bli påvirket av pandemien også på lang sikt, ikke nødvendigvis på reiselyst men mer hva man velger som reisemål, sier han.

Tar smittesjanse
Av dem som tror de vil reise til utlandet utenfor Norden til sommeren, svarer 24 prosent at de tror at pandemien er over. 50 prosent tror det kommer en vaksine.

- Utviklingen av en vaksine og troen på at viruset vil være borte innen neste sommer er viktige faktorer for nordmenns optimisme når det gjelder reising til utlandet neste sommer, fastslår kommunikasjonssjefen.

5 prosent er villig til å ta sjansen på smitte. Blant de mellom 30-40 år er det 10 prosent som er villig til å ta sjansen på smitte.

- Å ta sjansen på smitte tolker vi som et uttrykk for at de ønsker å «leve livet» i størst mulig grad til tross for pandemien. Det kan også bety at risikoviljen kan bli høyere jo lenger pandemien varer, sier Rysstad. Så raskt som situasjonen endrer seg, anbefaler Gjensidige ingen å bestille reiser nå.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart