-->

24. september 2020

Sjekk inn og reis berøringsfritt

Innovative løsninger på flyplassene for å gi deg en så trygg og god reise som mulig (Avinor)

Avinor har satt i gang en rekke innovative løsninger på flyplassene for å gi deg en så trygg og god reise som mulig. Se hvordan du sjekker inn og reiser berøringsfritt.
annonse 


Skal du ut og reise i høst er det betryggende å vite at du ikke trenger å ta på noe som helst. Du kan nå både parkere, sjekke inn, levere fra deg bagasjen, skanne ombordstigningskortet i sikkerhetskontrollen, kjøpe varer i butikkene og gå om bord uten å berøre en eneste kontaktflate.


– Vi tar i bruk ny teknologi for å gjøre reisen tryggere, enklere og mer effektiv enn tidligere. Dette er spesielt viktig i tiden vi er inne i, sier Nora Prestaasen, senior kommunikasjonsrådgiver i Avinor.Bidrar i dugnaden
Teknologien knyttet til berøringsfrihet er med på å støtte opp under de generelle helserådene fra norske myndigheter om å redusere risikoen for smittespredning.

Sjekk inn online hjemmefra

– Dette er et lite bidrag i den internasjonale dugnaden mot koronaviruset. I tillegg til å skape trygghet ser vi at passasjerene tar imot løsningen på en god måte ved at reisen blir enklere og mer effektiv. Vi er stolte over å være en av de første flyplassoperatørene som får på plass en slik teknologi, sier Prestaasen.

Slik fungerer det

Ved innsjekk:
  • Velg å sjekke inn på forhånd hos flyselskapet, og det blir sendt et ombordstigningskort med strekkode til mobiltelefonen din.
  • Skann strekkoden på en av de selvbetjente innsjekkingsautomatene, slik at bagasjelappen med bagasjekvitteringen skrives ut automatisk.
  • Fest bagasjelappen på kofferten din og behold bagasjekvitteringen. Gå videre til de selvbetjente bagasjeskrankene, og legg bagasjen din på båndet.
  • Skann deretter bagasjekvitteringen, og bagasjen din sendes automatisk videre.

I sikkerhetskontrollen: Når du kommer til sikkerhetskontrollen skannes reisedokumentet ditt igjen på en berøringsfri automat.

På shopping og restaurant: Om du vil benytte deg av tilbudene på spisestedene og i butikkene, kan du bruke berøringsfri betaling og selvbetjente kasser.

Ved gate: Når du skanner ombordstigningskortet ditt ved gate er den berøringsfrie reisen gjennom Avinors lufthavner ved veis ende.

Skann med QR-kode og print ut bagasjelappen (Avinor)

Berøringsfri reise over hele landet
Den nye berøringsfrie veien gjennom terminalen er implementert på de største flyplassene allerede, og blir rullet ut over hele landet i tiden som kommer.

Til og fra flyplassen | Taxi | Leiebil

Foreløpig gjelder løsningen for passasjerer som reiser med SAS, Norwegian og Widerøe, men flere flyselskaper vil bli innlemmet i løsningen i tiden fremover. Teknologien er utviklet i samarbeid med Amadeus og ICM.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart