-->

22. september 2020

Ventetiden på bagasjen irriterer oss mest på reise

Vi velger kun håndbagasje for effektivitetens skyld (Illustrasjonsfoto)

En ny undesøkelse om reiser med innsjekket bagasje vs håndbagasje viser helt klart at reiser med kun håndbagasje er vinneren. Ventetiden på bagasjen etter ankomst er det største irritasjonsmomentet, samtidig mener mange at flyselskapene bør være med på å gjøre reisen med bagasje mer effektiv og behagelig.
annonse | carrie along 


I en fersk undersøkelse utført av Inside Flyer, med nesten 1500 deltagere, svarer de som kun reiser med  håndbagasje, at de gjør det for bekvemmelighetens skyld. Innsjekket bagasje taper først og fremst fordi de reisende irriterer seg over ventetiden på bagasjehåndteringen før avreise eller etter ankomst.

Mer enn halvparten av de spurte i denne undersøkelsen utfører mellom seks og tretti flyreiser i året, 12 prosent av de spurte enda flere. Bare 38 prosent oppga at de tok disse flyreisene med innsjekket bagasje.

Motviljen mot å sjekke inn kofferter kan oppsummeres i et ord - Ventetiden.

Det være seg ved innsjekkingsdisken før avreise eller ved bagasjekarusellen etter ankomst. Spesielt med tanke på at 66 prosent av de spurte har tilgang prioritert innsjekking inkludert i flybilletten.

Bekymringen for om bagasjen faktisk kommer til destinasjonen samtidig som du gjør, samt det faktum at innsjekket bagasje koster ekstra hos de fleste flyselskapene gjør at mange velger bort denne typen bagasje.

Du sjekker vel inn online hjemmefra ?

Allikevel hyggelig
Mange av de som reiser med innsjekket bagasje synes de allikevel resten av reisen er hyggelig og stort sett foregår uten store irritasjonsmomenter. De påpeker at både ombord- og avstigningsprosessene ikke er spesielt problematisk, ei heller sikkerhetskontrollen.

Det er altså ventetiden som er en utfordring og har et stort forbedringspotensiale.

Ønsker informasjon i sanntid
Undersøkelsen viser også at de reisende gjerne vil ha muligheten til å følge bagasjen i sanntid via smarttelefonen. De ønsker å se om bagasjen deres er lastet inn på flyet når de skal dra, og de ønsker å vite hvor den er når de har landet. Er den fortsatt på flyet eller er den på vei fra flyet til bagasjebåndet.

Undersøkelsen viser også at mange flypassasjerer er villige til å sette en elektronisk bagasjelapp på kofferten hjemme, hvis det betyr at de kan unngå kø og ventetid på flyplassen, samt få prioritert innsjekk og utlevering av bagasjen.

Mens 32 prosent av de spurte ikke er interesserte i å betale ekstra for denne typen tjenester, er flere klare for å betale for en stressfri reise med innsjekket bagasje.

På spørsmål om hvor mye de er villige til å betale, svarte folk slik:
  • 1 - 5 euro* = 12% av de spurte
  • 6 - 10 euro = 17% av de spurte
  • 11 - 20 euro = 18% av de spurte
  • 21 - 30 euro = 10% av de spurte
  • 30+ euro = 7% av de spurte
* 1 euro er 10.75 kroner


Fakta om undersøkelsen
Denne undersøkelsen ble utført elektronisk via InsideFlyers nettsider i juli og august i 2020.
Undersøkelsen ble utført i samarbeid med firmaet BagTag som utvikler elektroniske bagasjelapper. 
1455 deltok i undersøkelsen, og de kom fra Tyskland, Østerrike, Sveits, Storbritannia, Nederland, Sverige, Norge og Danmark.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart