-->

1. oktober 2020

Qatar Airways renser cabinen med UV-lys

Qatar Airways' fly skal renses med UV-lys (Qatar Airways)

Qatar Airways blir det første flyselskapet som bruker UV-lys i cabinen, for å forbedre sine hygienetiltak om bord. Kliniske studier har vist at UV-lys, når det brukes riktig, har egenskaper som inaktiverer virus og bakterier.
annonse


Honeywell leverer det nye utstyret, og det mobile UV-anlegget er ikke større enn en serveringsvogn. Med uttrekkbare armer med UV-lys, og uten bruk av rengjøringskjemikalier, behandles flyets seter og overflater i cabinen.

Qatar Airways har anskaffet 6 Honeywell UV-systemer, og utstyret har gjennomgått omfattende tester ombord på Qatar Airways' fly. Flyselskapet har som mål å anskaffe flere slike maskiner i nær fremtid for bruk på alle fly som er klargjort for flyreiser fra Hamad International Airport i Doha.

Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways sier i en kommentar:

 - Vi er glade for å være det første globale flyselskapet som bruker Honeywells UV-system om bord i våre fly. I kliniske studier har UV-lys vist seg å inaktivere forskjellige virus og bakterier når de brukes riktig.

 - I disse ekstraordinære tider fortsetter helsen og sikkerheten til mannskapet og passasjerene å være i høysetet, og vi innfører stadig nye og effektive sikkerhets- og hygienetiltak om bord på våre fly sier Al Baker.
 
Qatar Airways vil fortsette å desinfiseres regelmessig med rengjøringsprodukter som anbefales av International Air Transport Association (IATA) og Verdens helseorganisasjon (WHO). Honeywells UV-systemer vil bli brukt i tillegg til manuell desinfisering, for å sikre høyeste grad av renhet.

Flyselskapets lintøy og tepper vil fortsette å bli vasket, tørket og presset ved mikrobiell dødelig temperatur, mens hodetelefonene rengjøres grundig etter hver flytur. Disse varene forsegles deretter i individuelle pakker av personalet som bruker hygieniske engangshansker.

Qatar Airways fly har også de mest avanserte luftfiltreringssystemene, utstyrt med HEPA-filtre i industriell størrelse som fjerner 99,97% av virus- og bakterieforurensninger fra resirkulert luft, og gir den mest effektive beskyttelsen mot infeksjon.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart