-->

22. oktober 2020

Wizzair: Lanserer to nye Osloruter og flere Norgesruter

Wizzair lanserer to nye ruter fra Oslo, og flere Norgesruter

To uker før første innenriksavgang har lettet, lanserer Wizzair to nye ruter fra Oslo og flere ruter fra andre norske byer. Selskapet opplyser at de også vil åpne sin andre base i Norge. Utvidelsene skjer allerede fra desember.
annonse 


Om to uker er det premiære på Wizzairs rutenett i Norge. Da letter flyene fra Gardemoen med retning Trondheim, Bergen og Tromsø. Selskapet starter med et fly med base på Gardermoen som flyr to daglige turer til Trondheim og Bergen, og en tur til Tromsø. Allerede i desember utvides dette tilbudet til fire daglige til vestlandet og Trøndelag, og to til Nordens Paris.

I dag kom det ungarske lavprisselskapet igjen på banen, og kunne fortelle at de utvider innenrikstilbudet. Fra 17. desember utvides tilbudet fra Oslo lufthavn til Ålesund med en daglig rundtur, og til Bodø med en til to daglige rundturer, avhengig av ukedag.

Illustrasjon Wizzair
Samtidig som de to Oslorutene ble lansert, kunne konsernsjef i Wizzair, József Váradi, også opplyse at de åpner en base i Trondheim med to fly fast stasjonert. Det betyr at de kan utvide tilbudet med nye ruter til og fra andre byer enn Oslo.

Fra Trondheim blir det nye direkteruter til Stavanger, Bergen, Bodø og Tromsø.
Fra Tromsø kommer det nye direkteruter til Stavanger og Bodø.
Dagens annonserte ruter har oppstart 17. desember i år, og billettene er allerede lagt ut for salg, prisene starter på 99,- én vei. Selskapet opplyser at det ikke blir standard pris på deres flygninger, men at deres priser vil ligge på rundt 3-400 kroner en vei.

- Vi er opp til 50 prosent billigere enn Norwegian og enda billigere sammenliknet med SAS, sier Wizzairsjefen. Han mener også at de er det grønneste flyselskapet med sine Airbus 320neo med 230 seter.

Wizz Air har hatt utenlandsruter fra Norge i flere år og flyr i dag fra utlandet til ni norske flyplasser, men det er først nå de begynner å fly mellom norske byer. I 2019 var Wizz Air det femte største flyselskapet hos Avinor med over 1 million reisende.

Det ungarske lavprisselskapet har vært i Norge siden 2006, og bygd seg opp først og fremst fra Sandefjord lufthavn Torp, og de siste årene har de utvidet tilbudet med utenlandsruter fra Kristiansand i sør, til Tromsø i nord.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart