-->

23. oktober 2020

Covid-19: Byrådsleder vil stoppe flytrafikk til Oslo

Byrådslederen i Oslo mener Wizzair har et særskilt ansvar (Illustrasjonsfoto Wizzair)

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo er bekymret over importsmitten til byen som har økt kraftig de siste dagene. Smittetallene fra Polen og Litauen har nærmest eksplodert etter høstferien, nå ønsker han restriksjoner i flytrafikken.
annonse


Polen har hatt en voldsom smitteøkning de siste dagene, fredag var antall smittede i landet 13.632 personer. Antall døde i Polen samme døgn var 153, det er det høyeste i løpet av pandemien.

Byrådsleder i Oslo
Raymond Johansen
Foto: Sturlason
 Nå vil byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen, stoppe innreise til Norge fra Polen, men også fra Litauen. Han mener flyselskapene selv må ta ansvar og kansellere sine flygninger hit. 

– Dersom de selv ikke gjør det, bør nasjonale myndigheter gjøre det, sier han til Aftenposten

Han mener Wizzair har et spesielt stort ansvar, siden dette flyselskapet nå flyr inn flest arbeidsinnvandrere til Norge. Han ber selskapet kansellere flyavganger. 


Johansen sier til avisen at Wizzair lørdag skal sende fly fra syv polske byer, til elleve norske byer, helsa må komme foran kommersielle flygninger. 

Osloairports.com har sett på Folkehelseinstitutets (FHI) tall for de siste to ukene, som viser at det er kommet 17 fly fra Polen til Norge, der det er bekreftet Covid-19 smitte om bord. Av disse flygningene kom 14 til Oslo (inkludert Sandefjord lufthavn Torp). Tallene fra FHI er oppdatert 23. oktober.

Av de 17 polske flygningene, var 7 med Wizzair, 5 med Norwegian, 4 med Ryanair og 1 med LOT - Polish Airlines.

Wizzair: Lanserer to nye Osloruter og flere Norgesruter

Videre sier byrådslederen til Aftenposten at han vet arbeidsinvandringen er viktig for norsk næringsliv, men at konsekvensene kan bli enorme om vi ikke får kontroll på smitten.

Johansen vil også ha generelle innstramminger i testing av personer som kommer til landet, i dag er det frivillig å la seg teste. Byrådslederen vil ha obligatorisk test, både ved ankomst, og med en oppfølgende test noen dager senere. Test nummer to kan avdekke nærmere 50% av dem som var smittet ved innreise.

Den generelle karanteneplikten må også strammes inn mener han.


Oppdatert 24.10.20 kl. 09:47

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart