-->

13. november 2020

Direkteruta Oslo - Røros er tilbake, lanserer ny Stockholmsrute

Air Leap skal igjen fly direkte mellom Oslo og Røros (Air Leap)

Om en drøy uke blir det igjen direktefly mellom Oslo og Røros. Da pandemien slo inn i mars fikk Air Leap lov til å slå i sammen og lage en triangelrute av deres opprinnelige ruter fra Oslo til hhv Ørland og Røros.
annonse


Det svenske flyselskapet Air Leap flyr en kommersiell rute mellom Oslo lufthavn og Ørland, og en anbudsruten mellom Oslo og Røros, begge i Trøndelag.

I forbindelse med virusutbruddet tok flyselskapet kontakt med Samferdselsdepartementet og spurte om de kunne få lov til å fly de to rutene under ett, dette for kunne fylle opp og fly med flere passasjerer enn å fly nesten tomme fly, som vil være et enormt tapsprosjekt.

Samferdselsdepartementet stilte seg positivt til dette og ga Air Leap tillatelse til å fly en trianglerute som har gått fra Ørland via Røros til Oslo, og samme vei tilbake til Ørland.

Dette har ikke vært spesielt opptimalt, særlig ikke for Rørosregionen der flyene til Oslo har gått senere på morgene, og siste fly fra Oslo har gått "for tidlig" tilbake om ettermiddagen.

Fra søndag 22. november blir det igjen trafikk direkte mellom Bergstaden og Hovedstaden. Ørland får tilbake sin direkterute til Gardermoen, og Rørosingene slipper å vente på flyet som kommer fra Ørland.

– Dette er noe vi fra lokalt hold har vært opptatt av å få på plass i lang tid, og dette er svært positivt for regularliteten på flyruta, sier rørosordfører Isak Veierud Busch i en pressemelding.

Nattstopp
Når disse rutene igjen deles opp i to separate ruter, betyr det at Røros igjen får nattstopp på Røros, det vil si at fly og mannskap sover over i Bergstaden, og klokken 07:00, mandag til torsdag, letter første fly. Fredag er første avgang allerede 05:45. Søndag går første fly til Oslo 14:30, og alle dager har to avganger, unntatt lørdager som er uten flytrafikk. Tilbudet vil igjen være som før triangelruta ble opprettet i april. Begge de to rutene til Trøndelag vil bli flydd med Saab 340 med plass til 33 passasjerer.

Også ny rute
Det er ikke bare nattstopp, tidlige morgenfly og direkterute som er nytt fra 22. november. Da starter Air Leap også en ny rute fra Røros til Stockholm. Ruten vil gå fra Røros fredag kveld, og tilbake til Oslo søndag formiddag. Dette skyldes at flyselskapet skal ha flyet på teknisk undersøkelse og service ved basen i Stockholm, og søndag sender de et nytt fly tilbake til Oslo som da settes inn og betjener rutene til Ørland og Røros.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart