-->

12. november 2020

Emirates har mistet 75% av omsetningen

Opplever tap for første gang på 30 år (Emirates)

Emiratesgruppen kunngjorde i dag sine resultater for første halvår av deres 2020/ 21 regnskapsår. Den dramatiske nedgangen i omsetning skyldes Covid-19 pandemien som stoppet den globale flytrafikken. Øker antall avganger fra Oslo førstkommende søndag.
annonse 


Flyselskapet Emirates ser en nedgang på 75 prosent av omsetningen til 11,7 milliarder Emiratarabisk Dirham (AED) og et tap på 12,6 milliarder AED for første halvår i sitt regnskapsår. Inntektene kommer i hovedsak fra Cargo-driften i selskapet. 

- Vi startet vårt regnskapsår midt i en global nedstengning når passasjertrafikken bokstavelig talt stod stille. I denne enestående situasjonen for luftfarts- og reiselivsbransjen ser Emiratesgruppen nå et halvårsresultat med tap for første gang på over 30 år, sier Hans Høyhet Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreformann og administrerende direktør for Emirates Airline og Group. 

Fra to til tre ukentlige avganger fra Norge 
Til tross for negative resultater tror Emirates på bedring i markedet når vaksiner er på plass. De justerer nå ruteprogrammet fra Oslo Lufthavn Gardermoen og vil fra 15. november ha tre ukentlige avganger direkte til Dubai. Den nye søndagsavgangen er godt nytt både for frakt, forretningsfolk og de som av forskjellige grunner har behov for å reise. Avgangen kommer i tillegg til de eksisterende tirsdags- og fredagsavgangene som ble åpnet igjen i august.


- Vi ser at flere virksomheter og organisasjoner har behov for å reise. Derfor er vi veldig glade for at vi har mulighet til å tilby enda en avgang i uken. Dubai fungerer for mange som et sikkert møtepunkt, hvor alle må ha negativ test før de får komme inn. Forretningsfolk fra Europa bruker dermed Dubai til å møte kontakter fra Asia eller Afrika som kan være kritisk for deres virksomhet, sier Terje Grue, norgessjef i Emirates. 


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart