-->

23. desember 2020

Flystans videreføres og vurderes på nytt 2. juledag

Flystansen fra Storbritannia videreføres, og vurderes på nytt 2. juledag (easyJet)

Norge viderefører stans i direkteflygninger fra Storbritannia fram til og med 2. juledag. Flystansen kan bli videreført til over nyttår.
annonse 


Stansen i direkteflygninger opprettholdes for å hindre spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia.

- Vi ønsker mer tid til å skaffe mer kunnskap om virusvarianten og forhindre spredning i Norge. Hvis denne varianten av viruset ikke finnes i landet, vil det være store helsemessige gevinster ved å stenge det ute, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Han peker på at det er svært viktig å vurdere situasjonen løpende for å iverksette de riktige tiltakene. EU-kommisjonen åpnet i går for nødvendige reiser og varetransport fra Storbritannia.

Helsedirektoratet får i oppdrag å vurdere om stansen i direkteflygninger skal videreføres fram til 2. januar. Direktoratet blir også bedt om å vurdere EU-kommisjonens anbefalinger.

Har du hatt symptomer forenlige med en Covid-19 infeksjon? Ta en hjemmetest og få svar!

- Norge er blant landene med de aller strengeste innreiserestriksjoner i Europa. Vi jobber nå med å få på plass et system for elektronisk registrering av alle reisende, som vil komme i tillegg til krav om negativ test og ti dagers karantene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Følgende tiltak gjelder reisende fra Storbritannia fram til 10. januar.

Hovedregelen om karantene i 10 døgn gjelder fortsatt.

I tillegg stilles krav om:
  • PCR-test (Covid 19-test) innen et døgn etter ankomst i Norge og deretter ny test tidligst dag 7 etter innreise fra Storbritannia.
  • PCR-test så snart som mulig for reisende som er kommet til Norge fra Storbritannia siste 2 uker.
  • Krav om ankomstregistrering.
  • Krav om melding til kommunen der den reisende skal oppholde seg.
Det er anslått at den nye virusvarianten kan være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige virusvarianten. Viruset ser ikke ut til å gi mer alvorlig sykdom.

Helsedirektoratet fikk søndag i oppdrag å styrke informasjonen om karantenereglene til alle som kom reisende fra Storbritannia og alle som er ankommet fra Storbritannia de siste 14 dagene, blant annet med SMS-varsling.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart