-->

21. desember 2020

Norge stanser direkteflygninger fra Storbritannia

Norge stanser alle direkteflygninger fra Storbritannia med umiddelbar virkning (Illustrasjonsfoto)

Norge stanser alle direkteflygninger fra Storbritannia med umiddelbar virkning. Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, men kan bli forlenget. I tillegg strammes det inn på flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia.
annonse 

facebook

– Vi må sikre at virusvarianten som er påvist i Storbritannia i minst mulig grad sprer seg til Norge. Derfor stanser vi nå direkteflygninger fra Storbritannia og strammer inn tiltak for reisende fra dette området. Dette er i tråd med råd vi har fått fra Helsedirektoratet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Målet er å få bedre oversikt over situasjonen med det muterte viruset og gjennomføre nødvendige tiltak. I tillegg til stans i flygninger innføres flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia frem til 10. januar. Hovedregelen om karantene i 10 døgn gjelder fortsatt. I tillegg stilles krav om:

  • PCR-test (Covid 19-test) innen et døgn etter ankomst i Norge og deretter ny test tidligst dag 7 etter innreise fra Storbritannia.
  • PCR-test så snart som mulig for reisende som er kommet til Norge fra Storbritannia siste 2 uker.
  • Krav om ankomstregistrering.
  • Krav om melding til kommunen der den reisende skal oppholde seg.
  • Gjeldende unntak fra innreisekarantene gjelder som utgangspunkt ikke for reisende fra Storbritannia, med unntak av visse bestemmelser.

Det er anslått at den nye virusvarianten kan være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige virusvarianten. Viruset ser ikke ut til å gi mer alvorlig sykdom.

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Helsedirektoratet fikk søndag i oppdrag å styrke informasjonen om karantenereglene til alle som kom reisende fra Storbritannia og alle som er ankommet fra Storbritannia de siste 14 dagene, blant annet med sms-varsling. Helsedirektoratet fikk samtidig i oppdrag å vurdere ytterligere tiltak.

– Det er svært viktig at alle som har ankommet fra Storbritannia de siste 14 dagene tester seg og etterlever disse reglene, sier Høie.

Disse ankomstene var planlagt
Søndag kom det 3 fly fra London til Oslo lufthavn, flydd av British Airways (BA), Ryanair og SAS.

I dag, mandag, skal det i utgangspunktet komme to fly fra London Heathrow, en BA-maskin, og en SAS-maskin.

Tirsdag skal det etter planen komme et BA-fly fra London Heathrow.

Onsdag, Lille julaften, er det satt opp en ankomst med BA og en med SAS, begge fra Heathrow, samt en Ryanairflight fra London Stansted.

For øyeblikket flyr ikke Ryanair mellom Torp og London, eller mellom Torp og Manchester.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart