-->

7. desember 2020

Fortsatt flyforbud for Pakistan International Airlines

Pakistan International Airlines (PIA) flyforbud til Oslo og øvrige Europa forlenges (YouTube)

EU-kommisjonen har besluttet å forlenge forbudet mot operasjoner fra Pakistan International Airlines i sine medlemsland og ba landets luftfartsmyndigheter rydde opp i sikkerhetsmangler og forbedre hele prosessen med å utstede lisenser til kommersielle piloter.
annonse


EUs luftfartssikkerhetsbyrå (EASA) suspenderte autorisasjonen for PIA til å operere i EUs medlemsland i seks måneder i juli 2020, dette inkluderte også Norge, og selskapets to ruter fra Oslo til Islamabad og Lahore. 

EASA sier de generelt er fornøyde med papirene som er oversendt dem fra flyselskapet, men at de ikke er helt fornøyde når de kommer til sertifiseringen av PIAs piloter og usikkerheten omkring de falske lisensene og sertifikatene som stoppet selskapets adgang til det europeiske markedet. 

Mistanken om juks blant pakistanske piloter fulgte i kjølvannet av en ulykke der en Airbus A320 fra PIA, 22. mai krasjet inn i et boligområde i Karachi. Ulykkesrapporten avdekket mange pilotfeil i ulykken, som kostet 97 av de 99 menneskene om bord livet. Pakistan har omlag 860 piloter, over 140 av dem ansatt i PIA. 

EU-kommisjonen har notert seg Pakistanske luftfartsmyndigheters vilje til å reagere på saken om falske lisenser, og setter også pris på dets åpenhet og vilje til å erkjenne manglene. 

Grunnet pandemien er det ingen fra EASA som kan reise til Pakistan og jobbe tett på myndigheter og flyselskap, men det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået vil fortsette å jobbe med aktørene via teknologiske løsninger og via korrespondanse. 

Det er ikke kjent når en ny godkjennelse kan komme, og når PIA eventuelt kan vende tilbake til det europeiske markedet. 

I september ble det klart at Pakistan International Airlines kalte hjem sine ansatte i stasjonene i Oslo, København, Milano og Barcelon, og la ned rutene til disse byene. For Oslo sin del betød det at flyrutene til Islamabad og Lahore i Pakistan, forsvant. Begge rutene ble fløyet en gang i uken via København.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart