-->

8. desember 2020

Norwegian søker konkursbeskyttelse i Norge

 Norwegian søker konkursbeskyttelse i Norge (Norwegian)

Norwegian har i dag søkt Asker og Bærum tingrett om å åpne rekonstruksjonsforhandlinger i Norge. En slik prosess vil gå i parallell med reorganiseringsprosessen i Irland.
annonse

Etter at Norwegian 7. desember ble inkludert fullstendig i den irske reorganiseringsprosessen, har selskapet i dag søkt om en tilleggsprosess for rekonstruksjon under norsk lovgivning. Det meldte Norwegian i en børsmelding tirsdag 8. desember.

– En parallell rekonstruksjon under norsk lov vil være en fordel for alle berørte parter, og øke sannsynligheten for et vellykket utfall. Vårt mål er å trygge arbeidsplasser i selskapet og bidra til å sikre kritisk infrastruktur og verdiskaping i Norge, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.

– Nå skal vi bruke tiden godt, og jobbe mot målet vårt om å redusere selskapets gjeld, redusere antall fly i flåten, og igjen bli et attraktivt selskap for investorer. Vi skal være klare til å møte konkurransen om kundene etter koronapandemien, sier Schram.

Norwegian søkte om beskyttelse under irsk lov 18. november. Prosessene vil ikke ha noen innvirkning på løpende virksomhet, og selskapet vil fortsette å fly som planlagt. Både obligasjoner og aksjer vil fortsette å handles som normalt på Oslo Børs.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart