-->

15. mars 2021

Bjørn Kjos blir med i nytt langdistanseselskap

Nytt lavpris flyselskap kan lette i desember (Boeing)

Tidligere Norwegian gründer og sjef, Bjørn Kjos, blir med å starte et nytt lavpris flyselskap som skal fly langdistanse mellom europeiske byer og USA. Etter hver er planen også å fly til Asia. Går alt etter planen, kan førset fly ta av i desember.
annonse


Det nye flyselskapet, Norse Atlantic Airways, skal i første omgang tilby flyginger med Boeing 787 Dreamlinerfly mellom Europa og USA. Deretter kommer ruter til Asia.

Selskapet er startet med gründer Bjørn Tore Larsen i det internasjonale bemanningsselskapet OSM i spissen. Larsen slo seg opp på bemanning innen shipping, og de senere årene har datterselskapet OSM Aviation gjort det samme innen luftfart.

Bjørn Kjos blir medgründer i Norse Atlantic Airways (Arkivfoto Norwegian)

Bjørn Tore Larsen eier selv 53 prosent av aksjene i selskapet direkte, samt 10 prosent via tilknyttet selskap, totalt 63 prosent. Bjørn Kjos eier 15 prosent, og Bjørn Kise eier 12 prosent. Kise var med på å stifte Norwegian Air Shuttle og har vært styremedlem i dette selskapet siden 1993. Han var styreleder i perioden 1996-2002. Han ble valgt som styreleder i Norwegian 2014-2016 og har vært styreleder i Bank Norwegian siden banken ble etablert.
– Vi har nå en historisk mulighet til å bygge opp et nytt flyselskap fra start. Når verden igjen åpner opp, vil det være behov for et nyskapende lavprisselskap i det interkontinentale markedet. Et selskap som staser på mer miljøvennlige fly med lavere forbruk av drivstoff, sier Bjørn Tore Larsen, selskapets gründer og administrerende direktør, i en pressemelding.
I starten er det snakk om ruter til destinasjoner som New York, Los Angeles og Miami i USA, fra London, Paris og Oslo.

Ifølge selskapet vil man å utvide rutenettet til også å omfatte destinasjoner i Asia etter hvert som flere Dreamlinere fases inn. Selskapet poengterer at ekspansjon og vekst utelukkende skal skje basert på etterspørsel og lønnsomhet.

Børsnoteres
Norse Atlantic Airways vil bli notert på Euronext Growth ved Oslo Børs i april, og det er allerede stor interesse for selskapet i investormiljøet. Investorene har allerede tegnet aksjer for til sammen 24 millioner dollar, eller rundt 203,5 millioner kroner.

Dermed følger Norse Atlantic Airways etter det nyoppstartede flyselskapet Flyr, som ble børsnotert tidligere denne måneden.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart