-->

10. mars 2021

Croatia Airlines dropper Oslo

Croatia Airlines kommer ikke til Oslo denne sommeren

Utfordringer med stram økonomi i flyselskapet Croatia Airlines, og usikkerhet rundt gjenåpning etter pandemien, gjør at selskapet denne sommeren dropper fjorten av sine ruter, blant annet Osloruta.

annonse
JBL - Easter Promotions


Våren 2017 landet først maskin fra Croatia Airlines på Gardermoen, for å starte ruta mellom Oslo og Zagreb, hovedstaden i Kroatia. Etter dette er ruta flydd hver sommer, også i fjor under pandemien.

Kommende sommer blir annerledes for selskapet. De merker som de fleste andre selskap en markant nedgang i etterspørselen etter billetter. Usikkerheten rundt når vi kan begynne å reise igjen gjør at vi sitter på gjerdet og venter med ferieplanleggingen.

For selskapene betyr det at de ikke kommer igang med flyrutene, da de ikke tør å sette inn kapasitet på ruter som kanskje ikke får startet opp før langt ut på sommeren.

Croatia Airlines tenker i de baner, og velger å kansellere fjorden av sine ruter denne sommeren, det gjelder blant annet Oslo - Zagreb. De andre sommerrutene skulle ha gått fra Zagreb til Barcelona, Bucuresti, Dublin, Helsingfors, Lisboa, Milano, Mostar, Praha, St. Petersburg, Stockholm og Tel Aviv.

Skulle situasjonen forbedre seg betydelig, og selskapet merker en økt etterspørsel etter billetter, kan de alikevel åpne enkelte av disse rutene uten at de vil spekulere i hvilke ruter det eventuelt blir.

Da Croatia Airlines etablerte seg i Oslo var planen å starte med to ukentlige rundturer mellom de to hovedstedene. Allerede før første avgang var etterspørselen så god, at selskapet valgte å øke til tre ukentlige avganger. De påfølgende årene har ruta blitt flydd flere måneder enn det som i utgangspunktet var planlagt.

Dette bør tale for at selskapet er å se på Gardermoen neste sommer.

Croatia Airlines ble etablert i 1989, har vært medlem av Star Alliance siden 2014. Selskapet har 27 destinasjoner på rutekartet, og flyflåten består av Airbus A319 og A320, samt propellfly av typen Dash 8-Q400.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart