-->

9. mars 2021

Nordmenn delt i synet på vaksiner og reiser

Det er stor uenighet i befolkningen når det kommer til vaksine og reising (Illustrasjonsfoto)

Mer enn seks av ti nordmenn mener de som er ferdig vaksinerte bør få reise som normalt. Resten av befolkningen synes dette er dypt urettferdig
annonse
OVER 2000 HUS OG HYTTER I NORGE !


I en ny undersøkelse gjennomført for Europeiske Reiseforsikring, kommer det frem at nordmenn er svært uenige når det kommer til hva slags påvirkning vaksinen skal ha for reising i tiden fremover.
- Den landsrepresentative undersøkelsen viser at det er stor uenighet i befolkningen når det kommer til vaksine og reising. Det er opplagt mange hensyn myndighetene må ta så fort reiserådene skal justeres eller oppheves, sier Andreas Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring.
- Mer enn seks av ti av oss mener man bør få reise som normalt etter å ha tatt vaksinedose nummer to. Samtidig mener den resterende delen av befolkningen at dette er sterkt urettferdig, og at plasseringen man får i vaksinekøen ikke bør gjøre at man kan reise før alle andre, fortsetter han.

Tester vaksinepass på Oslorute 

Mange bekymret for importsmitte
Til tross for at majoriteten av de spurte i undersøkelsen mener at de ferdig vaksinerte bør få reise som normalt, er det delte meninger rundt innreisekarantene.

- Nesten 60 prosent av de som mener at de ferdig vaksinerte bør få reise som normalt, er klare på at de reisende bør i innreisekarantene ved hjemkomst til Norge. Dette viser tydelig at folket er bekymret for importsmitte selv om vaksinedose nummer to er satt, sier Handeland.

Covid-19: Finn teststeder over hele verden 

Følger reiserådet - gjør det enklere å forstå
Han forteller videre at Norges største reiseforsikringsselskap vil tilpasse forsikringsdekningen etter myndighetenes reiseråd.

- Vi i Europeiske Reiseforsikring har gjennom hele koronapandemien forholdt oss til UDs reiseråd - som vi også viser til i vilkårene våre. Det er de som har forutsetninger for å si noe om hvor det er trygt for nordmenn å oppholde seg i utlandet. Når UD etter hvert åpner opp for utenlandsreiser går forsikringsdekningen hånd i hånd med det. Vi gleder oss til kundene våre igjen kan reise utenlands og skape nye ferieminner, sier Andreas Handeland.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart