-->

4. mars 2021

Tester vaksinepass på Oslorute

airBaltic vil teste reisepass på Oslorute (IATA)

Flyselskapet airBaltic vil i tre uker teste vaksinepass på en av sine ruter til Oslo. Vaksinepasset er en mobilapp utviklet av International Air Transport Association (IATA). Appen skal hjelpe passasjerene med å administrere reisen sin enkelt og sikkert i tråd med myndighetskrav.
annonse


Det latviske flyselskapet airBaltic er blant de første flyselskapene i verden som gir sin støtte til innføringen av IATAs vaksinepass.
IATA Travel Pass er en mobilapp som vil hjelpe passasjerene med å administrere reisen sin enkelt og sikkert i tråd med myndighetens krav til COVID-19-tester eller vaksiner.

Vaksinepasset/ reisepasset er utformet som en app som gir informasjon om test- og vaksinebehov i forbindelse med flyreiser, samt muligheten til å lagre dokumentasjon digitalt om den reisendes vaksiner og tester for COVID-19-virus.

airBaltic vil teste reisepasset på ruten mellom Oslo og Riga over en periode på tre uker. I samme periode vil AirBaltic også teste IATA Travel Pass på ruten mellom Riga og Amsterdam.

Passasjerer som reiser med selskapet på disse rutene vil bli invitert til å delta i den digitale helsepass testen.

Tilbyr vaksinepass mellom Oslo og Riga (airBaltic)
 
 
- Å reise i dag har blitt stadig mer komplisert for flypassasjerene. Vi setter pris på at IATA introduserer en global løsning som er i stand til å gjøre reisen lettere, samtidig som den øker påliteligheten av testsertifikatene som passasjerer ofte må presentere for bakkepersonalet, sier Martin Gauss, administrerende direktør i airBaltic.

I følge IATA er Travel Pass en løsning som både de reisende og myndigheter kan stole på, ettersom det digitale helsepasset blir utviklet med fokus på datasikkerhet, bekvemmelighet og verifisering som de viktigste parameterne.

Andre selskaper som tester IATA Travel Pass er blant andre Air New Zealand, Emirates, Qatar Airways, Singapore Airlines og Qantas.

Lufthansa, SWISS og Virgin Atlantic bruker et annet pass - CommonPass, mens British Airways har lansert VeriFLY-passet, og Air France ICC AOKpass.

Ryanair vil ikke bli med i noe felles vaksinepass, de ønsker heller å gjøre det mulig for folk å laste opp dokumenter i flyselskapets egen app, som viser at du er vaksinert, eller en negativ PCR-test.

Seks av ti nordmenn er positive
til innføringen av vaksinepass, mens 17 prosent er negative. Det viser en spørreundersøkelse YouGov har gjort for Teknologirådet. Det skriver NRK.

Vaksinepass på mobilen vil kunne gjøre det mulig å reise utenlands uten testing eller karantene for covid-19.

– Det vil lette situasjonen for veldig mange som skal reise ut av landet, og for arbeidspendlere som skal inn til landet, som da kan slippe karantene, sier direktør i Teknologirådet, Tore Tennøe.

Som med alle andre selskap, er pandemien være med å styre flyselskapets gjenåpninger av ruter, over hele verden.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart