-->

30. mars 2021

Lanserer ny rute fra Torp

Lanserer ny sommerrute fra Torp til Zagreb (Illustrasjonsfoto)

Lavprisselskapet Ryanair annonserer i dag en ny rute fra Sandefjord lufthavn Torp til Zagreb, hovedstaden i Kroatia. Dette er en del av selskapets satsing i Zagreb, med ny base og 12 nye ruter.
annonse


Ruten vil ha avgang to dager i uka, med oppstart 1. juni 2021. Foreløpig er dette en sommerrute som vil gå ut oktober måned.

Avgang fra Torp:
Avgang Torp onsdag kl 20:20 – ankomst Zagreb kl 22:55
Avgang Torp lørdag kl 10:00 – ankomst Zagreb kl 12:35

Zagreb er Kroatias største by og hovedstad med ca 800 000 innbyggere. Byen har gjennomgått en gastronomisk renessanse, har et yrende kulturliv og er kjent for sin ungdommelige energi, og er absolutt verd et besøk.

Gamlebyen - Med trafikkfrie og rolige gater, i nærheten av Markuskirken og på Dolac-markedet selger de årstidens lokale råvare, mens i markedshallen under plassen får du kjøpt nyrøkt skinke og ferske oster.

Et herlig miljø for fotgjengere, med folkeliv og nytelse i sentrum, med en rekke gallerier og utallige kafeer. Zagrebs taubane – bindeledd mellom den gamle og den nye delen av hovedstaden. Frakter passasjerer hele dagen for en billig penge.

Rimelig mat og drikke og en rekke spennende restauranter og kafeer.

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp er kjempefornøyd med å kunne annonsere en ny rute etter et langt år med nedstenging, reiserestriksjoner og katastrofale konsekvenser for en hel reiselivsnæring.

- Nå får vi bare krysse fingrene for at vi snart kan reise igjen og at livet etter hvert nærmer seg normalen. Vi håper jo at distribusjonen av vaksinen så raskt som mulig vil kunne lette på reiserestriksjonene og karantenebestemmelsene slik at vi igjen kan fly direkte fra Torp til reiseopplevelser i utlandet, sier hun.


I tillegg til Sandefjord kommer det nye ruter fra Zagreb til Charleroi, Beauvais, Dortmund, Hahn, Baden Baden, Memmingen, Bergamo, Roma Ciampino, Podgorica, Gøteborg og London Stansted.

De nye rutene fra Zagreb er planlagt fløyet av Ryanairs datterselskap Lauda. Det er dette selskapet som i dag flyr mellom Torp og Wien.

Ingen konkurranse
På den nye ruta er det ingen konkurranse mellom Osloregionen og Zagreb. Sommeren 2017 startet Croatia Airlines en direkterute mellom Oslo lufthavn og den kroatiske hovedstaden, men tidligere i mars ble det kjent at den økonomiske situasjonen i selskapet er såpass usikker, at de velger å annulere flere av rutene denne sommeren.

Planen er å komme seg gjennom resten av pandemien og håpe på en forsiktig gjenåpning av enkelte ruter gjennom vinteren og neste sommer.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart