-->

11. mai 2021

Air Serbia øker frekvensene til Oslo

Air Serbia øker antall ukentlige avganger til Oslo (Air Serbia)

Air Serbia vil øke antallet flyreiser til Paris, Oslo og Larnaka i juni ettersom etterspørselen begynner å komme tilbake og noen reisebegrensninger nå blir lettet på.
annonse


I midten av juli 2020 lettet Air Serbias første maskin fra Oslo lufthavn med retning Beograd, hovedstaden i Serbia. Det var da 12 år siden sist selskapet hadde en direkterute mellom de to hovedstedene.

Bare dager etter at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air lanserte en ny rute fra Sandefjord lufthavn Torp, kom Air Serbia på banen med sin lansering av tilbudet fra Gardermoen. De fløy i fjor hver mandag og fredag, og vil fra 20. juni utvide med en ukentlig avgang, på søndager, så det totale antallet blir tre ukentlige avganger.

Ved Gardermoen konkurrerer Air Serbia mot Norwegian som har fløyet denne ruten i en årrekke.

- Flyvninger mellom Oslo og Beograd vil gi bosatte i Norge, med opprinnelse i Serbia og andre land i vår region, en bedre forbindelser med familie og venner som bor på Balkan. Samtidig bør disse flyvningene bidra til å styrke turist- og forretningsforbindelsene mellom vår region og Skandinavia, sa Duncan Naysmith, administrerende direktør i Air Serbia, i fjor, da ruten ble lansert.

Rutetabellene
viser at hver søndag og mandag letter Air Serbia-flyet fra Beograd klokken 06:05 og lander i Oslo 09:00. Returen går 09:45 og lander på Belgrade Nikola Tesla Airport klokken 12:35.

Fredag er det avgang fra Serbia 17:05 med ankomst Oslo klokken 20:00, returen fra Gardermoen er 20:45 med ankomst Beograd klokken 23:35. Alle tider er lokale.

Flyselskapet vil også restarte flygninger til Milano, St. Petersburg, Krasnodar den første uken i juni. Videre vil de starte en ny rute til Rostov-on-Don.

Det skal også legges til at Wizz Airs annonserte rute fra Sandefjord, flere ganger har blitt utsatt grunnet pandemien, neste forsøk er satt til 17. juni. Da de i fjor lanserte ruta til Torp, og ni andre byer, var planen at et tredje basefly skulle plasseres i Beograd og fly disse rutene. Med pandemien ble dette skrinlagt og kun Torp og Hamburg overlevde kuttet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart