-->

13. juni 2021

Innstillinger og forsinkelser: Flyselskapene vil ha mindre ansvar

Vil svekke europeiske passasjerrettigheter (Illustrasjonsfoto)

Interesseorganisasjon for europeiske flyselskaper uttalte nylig at de ønsker å svekke erstatningsansvaret de har overfor flypassasjerer ved innstillinger og forsinkelser. Kostnadene flyselskapene har hatt i forbindelse med pandemien får skylda, EU er sterkt i mot.
annonse
Sjekk inntil 3 år gamle krav!


Interesseorganisasjonen Airlines 4 Europe (A4E), som representerer regionens største flyselskaper, blant andre Lufthansa, Ryanair og Norwegian, uttalte nylig at den såkalte EU261-forordningen ytterligere har forverret den finansielle krisen for mange flyselskap.

- Vi ønsker en mer balansert tilnærming til forbrukerbeskyttelse, sa Air France-KLM-sjef Ben Smith nylig, og la til at EUs passasjerettighetslov er en av de strengeste i verden.

EU-reglene (EU261-forordningen) gir forbrukerne kontant refusjon for kansellerte flyvninger, eller kompensasjon for de flyavgangene som blir kansellert med mindre enn to ukers varsel, samt for forsinkelser på over tre timer.

Krav på flertalls millioner euro den første tiden av pandemien, har sterkt forverret kassabeholdningen hos mange europeiske flyselskap.

EU sterkt i mot å fire på kravene
I et svar til A4E sier EU-kommisjonen at den ikke er klar til å vurdere noen svekkelse av passasjerrettighetene.

- Vi prøver alltid å finne den rette balansen mellom forbrukerbeskyttelse og beskyttelsen av turist- og luftfartsnæringen, sa en ikke navngitt EU-tjenestemann.

- Den beskyttelsen EU261-forordningen gir, er avgjørende for å sikre nødvendig forbrukertillit til denne næringen.

Kjemper også mot økte skatter
Flyselskapene vil også kjempe mot økningen i lufttrafikkontroll gebyrene som EU-regjeringen vedtok i mai, som skal kompensere for tapene den europeiske lufttrafikkontrollen har hatt under koronakrisen.

- Vi ønsker å prøve økningene av disse gebyrene for retten, sier easyJet-sjef Johan Lundgren, som er styreleder i A4E.

- Det er utrolig at disse monopolene (den europeiske lufttrafikkontrollen, red.anm.) har lov til å sende en regning på flere milliarder euro til flyselskapene og til våre kunder, sier han.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart