-->

9. juni 2021

Tester ut Coronasertifikat

Coronasertifikatet er klart om ni dager (Illustrasjonsfoto)

Fredag 11. juni vil Coronasertifikatet være klart til kontroll med QR-koder, avhengig av hva slags bruksområder som blir besluttet av regjeringen. Den nye versjonen ligger ute allerede nå, slik at myndighetene får testet at alt fungerer som det skal.
annonse


Alle som går inn på coronasertifikatet på Helsenorge kunne fra i går se den oppdaterte versjonen med grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll.

Det er denne versjonen av coronasertifikatet som vil kunne tas i bruk for verifikasjon til det regjeringen beslutter det skal brukes til fra fredag 11. juni 2021.

Ingen endringer i bruk
Det er ingen endringer i bruken av coronasertifikatet frem til førstkommende fredag.

Reisende kan fortsatt vise frem den første siden i coronasertifikatet med opplysninger om man er vaksinert eller har hatt corona for å slippe karantenehotell, fastsatt av regjeringen.

Det nye i dag er at både vaksinasjon og testresultat vises på samme side, opplyser Helsedirektoratet i en pressemelding.

Hvis coronasertifikatet er rødt, trykk på lenken «Hva gir et gyldig sertifikat?» for å se hva som kan være grunnen.

En mulig grunn er for eksempel at du har tatt første vaksinedose for mindre enn tre uker siden.

Sjekk egne opplysninger
Grunnen til at det oppdaterte coronasertifikatet allerede nå er satt i produksjon er behovet for å kontrollere at alt fungerer som det skal, ta ned risiko og ha mest mulig kontroll før det skal tas i bruk.

Alle kan nå se på Helsenorge hvordan det ser ut, og kontrollere at informasjonen er riktig. Hvis publikum oppdager feil i opplysningene om vaksinasjon eller testresultat, ta kontakt med kommunen der vaksine eller test er tatt for å få rettet dette, ber direktoratet.Prototypen på Coronasertifikatet (Helsedirektoratet)


Gyldighet av coronasertifikatet
Helsedirektoratet har fått mange tilbakemeldinger om at coronasertifikatet kun er gyldig 90 dager frem i tid. Grunnen til at coronasertifikatet kun er gyldig 90 dager frem i tid er blant annet for å unngå misbruk, for eksempel at noen skriver ut coronasertifikatet og prøver å bruke det i Norge eller til grensepassering lenge etter at det er skrevet ut. På den tiden kan både immunitet og vaksiner har forandret seg.

Det betyr at hvis du er fullvaksinert og går inn på coronasertifikatet i dag, vil gyldigheten av dette være til 9. september i år. Hvis du går inn på coronasertifikatet i morgen, vil gyldigheten fortsatt være 90 dager, altså frem til 10. september.

Hvis du for eksempel skal ut og reise 9. september, må du gjerne gå inn på coronasertifikatet for å sjekke at alle opplysningene stemmer i dag. Men du bør også laste det ned et par dager før du skal ut og reise, for å sikre at det er gyldig når du er på reise.

Regler og retningslinjer endres hyppig og er avhengig av landet du skal reise til. Du bør derfor sjekke opplysningene dine opp mot stedet du skal til og finne oppdaterte reiseråd.

Coronasertifikatet viser grønt eller rødt lys på selve sertifikatet for bruk i Norge. Ved grensepassering er det opplysningene på utvidet visning av kontrollsiden som vil bli kontrollert. Men denne løsningen er altså ikke på plass, og endringer kan skje, før starten av juli.

Du kan inn på eller laste ned coronasertifikatet så mange ganger du vil, og når du selv vil.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart