-->

12. juli 2021

Norwegian inngår samarbeid med norske BagID

Digital bagasjelapp fra BagID erstatter papirlappene (BagID)

Med den digitale bagasjelappen fra BagID montert på kofferten kan de som skal ut å reise sjekke inn bagasjen hjemmefra, og med det unngå køer og berøringsflater. Via GPS kan reisende også til enhver tid se hvor bagasjen befinner seg.
annonse


Med bagID GO, kan passasjerer sjekke inn bagasjen hjemmefra før reisen starter. Den digitale bagasjelappen er gjenbrukbar og fungerer som en egen innsjekkingsautomat, noe som gjør at reisende ikke lenger behøver å skrive ut en egen bagasjelapp for hver reise.  Via GPS kan reisende også til enhver tid se hvor bagasjen befinner seg. bagID GO kan bidra til å fjerne bruk av bagasjelapper som består av papir og silikon, og som kun benyttes en gang. 

– Vi er alltid på utkikk etter innovative løsninger som kan bidra til å forenkle og trygge reisen for kundene. Denne nyvinningen er smart og spennende, og vi ser frem til å kunne tilby kundene å sjekke inn bagasjen på forhånd. Vi er imponert over den jobben selskapet har gjort, og ser frem til det videre samarbeidet, sier Tor-Arne Fosser, konserndirektør for produktutvikling og digitalisering i Norwegian.

Samarbeidsavtalen med Norwegian er viktig for det norske gründerselskapet, og de er optimistiske med tanke på den videre utviklingen.


 
– For BagID AS, er dette et klart gjennombrudd i markedet for flypassasjerer. Norwegian sto alene for over 550 000 individuelle flyreiser med bagasje på innenriks i 2019. Samarbeidet løfter virksomheten og vi er nå å regne som en internasjonal aktør, samt at det vil styrke lønnsomheten i selskapet. Dette gir oss en solid plattform for ytterligere vekst, sier Jan Vidar Nalbant, gründer og daglig leder i BagID.

Fakta om bagID GO
  • En digital bagasjelapp som lar reisende sjekke inn bagasje via mobilen. På denne måten kan reisende ankomme flyplassen med ferdig innsjekket bagasje og dermed gå forbi innsjekkingskøene.
  • Lar reisende spore bagasjen via GPS med mobilen. Reisende vil motta en varsling om at bagasjen har ankommet sammen med dem. Skulle bagasjen bli borte, kan man umiddelbart søke frem hvor bagasjen befinner seg i mobil appen.
  • Ved digital bagasjehåndtering reduseres sjansen for tapt bagasje betraktelig. Undersøkelser viser at det er 99,99 prosent lesesannsynlighet med den digitale skjermen i bagasjeanleggene, mens tradisjonelle bagasjelapper ligger på ca. 85 prosent etter første flytur, i tillegg til en reduksjon ved transfer-flyvninger, ofte grunnet monteringsfeil og slitasje.
  • Når reisende selv sjekker inn bagasjen, vil det bidra til å redusere køer samt at det blir færre felles kontaktflater på flyplassene.
  • bagID GO mottar informasjon om flyreisen fra Norwegian og viser en strekkode. Denne vil brukes på samme måte som de tradisjonelle strekkodene på papir gjør.
  • Den smarte løsningen er kun avhengig av strøm ved innsjekking. Skulle den gå tom før strøm under reisen vil strekkoden fremdeles vises slik at bagasjen kan identifiseres digitalt.
  • bagID GO er utviklet i tett samarbeid med flyselskaper og flyplasser, og er laget slik at den tåler støt, regn og røff bagasjehåndtering. Den er testet av Avinor på Gardermoen, og som en del av utviklingen er det gjennomført flere hundre flygninger.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart