-->

23. juli 2021

Undersøkelse: Positive til bruk av munnbind om bord

Vi er fortsatt positive til bruk av munnbind på flyreiser (Illustrasjonsfoto)

I en fersk undersøkelse fra IATA støtter de fleste av de spurte fortsatt bruk av munnbind på flyreiser, men et flertall er frustrerte over Covid-19-bestemmelsene rundt reiseregler, testkrav og overdreven testing.
annonse


De aller fleste av oss støtter kravet om fortsatt bruk av munnbind om bord på fly. Det viser en ny undersøkelse blant flypassasjerer, utført av IATA (International Air Transport Association).

83 prosent av de spurte er enige i at munnbind bør brukes ombord på fly, og 86 prosent støtter en streng håndheving av munnbindkravet på flyreiser.

Mister du flyet må du ta regningen selv 

Samtidig mener et flertall, at kravet om mundbind skal opphøre så snart det er smittevernmessig forsvarlig.

Vi må alle respektere reglene
- Flypassasjerer anerkjenner og verdsetter sikkerhetsforholdsregler som er tatt for å minimere risikoen for Covid-19-infeksjon under flyreiser. Og de støtter fortsettelsen av disse tiltakene så lenge det er nødvendig. Men de vil heller ikke at tiltakene skal være permanente.
IATA-sjef Willie Walsh

Begrenser reiselysten
Deltakerne i undersøkelsen sier at de har problemer med å følge reglene og Covid-19-kravene, og at det påvirker lysten deres til å reise.

70 prosent mener at det er en utfordring å forstå reglene og gjøre papirarbeidet som må til før en reise. 67 prosent mener at det er vanskelig å få utført en test, og hele 89 prosent av de spurte mener at myndighetene i hvert enkelt land må standardisere sertifiseringene for vaksinasjoner og tester.

Nesten to tredjedeler av deltakerne i undersøkelsen planlegger å gjenoppta reiseaktivitet i løpet av få måneder. Og om et halvt år regner nesten 85 prosent med å være tilbake om bord.

Gjeninnfører påbud om munnbind på Gardermoen 

- For å unngå overveldende kontrollkøer på flyplasser og ved grenser, må myndighetene bli enige om å erstatte papir med digitale løsninger, uttaler IATA-sjef Walsh.

Nesten ni av ti deltakere i undersøkelsen liker ideen om å bruke mobilen til å lagre informasjon på, og 87 prosent støtter et sikkert digitalt system. 75 prosent sier imidlertid at de bare vil bruke en app på telefonen hvis de har full kontroll over sine egne data.

  • Undersøkelsen ble gjennomført i mai av IATA (International Air Transport Association)
  • IATA representerer rundt 290 flyselskaper og rundt 82 prosent av den totale flytrafikken i verden.
  • 4700 reisende deltok i undersøkelsen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart