-->

27. august 2021

Det globale reiserådet forlenges til 1. oktober

Det globale reiserådet forlenges til 1. oktober (Frende forsikring)

Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det vil fortsatt bli gjort unntak for noen land og områder på EUs tredjelandsliste. Reiserådet gjelder til 1. oktober.
annonse


- Vi er fortsatt ikke i en normalsituasjon. Endringer i både smitteutbredelse og lokale restriksjoner endrer seg raskt og gjør situasjonen uforutsigbar. Det er fortsatt ikke forsvarlig å oppheve det globale reiserådet på nåværende tidspunkt, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Regjeringen har besluttet å oppheve det globale reiserådet trinnvis. Fra og med 5. juli ble reiserådet opphevet for EU/EØS, Sveits og Storbritannia. I tillegg ble det gjort unntak fra enkelte land og områder på EUs tredjelandsliste. Dette er land og områder utenfor EU som oppfyller Folkehelseinstituttets kriterier for lav smittespredning.

Følgende land og områder på EUs tredjelandsliste er lilla og dermed også unntatt fra UDs globale reiseråd: Australia, New Zealand, Saudi-Arabia, Singapore og Taiwan. Merk at Albania, Aserbajdsjan, Bosnia-Hercegovina, Canada, Israel, Japan, Kosovo, Moldova, Montenegro, Nord-Makedonia, Qatar, Serbia, Sør-Korea, Ukraina og USA også er unntatt fra reiserådet selv om disse landene ikke lenger oppfyller FHIs krav til lilla land.

Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise og sette seg inn i situasjonen og innreisereglene i det landet de skal reise til.

Utenriksdepartementet vil foreta en ny vurdering av det globale reiserådet i løpet av september.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart