-->

15. august 2021

Finnair: Tillater kun engangsmunnbind om bord

Fra mandag er det kun engangsmunnbind som gjelder hos Finnair (Finnair)

Fra i morgen, 16. august, tillater ikke lengre Finnair de reisende å bruke ansiktsmasker laget i stoff. Fra den dagen er det kun engangsmasker som blir godkjent for å komme om bord. SAS innførte de samme reglene tidligere i sommer.
annonse


Mens enkelte mindre flyselskap går bort fra kravet om bruk av munnbind når du flyr med dem, er det andre som strammer til.

Tidligere i sommer, nærmest over natten, ga SAS beskjed til alle sine passasjerer at munnbind i stoff og tøy, ikke lenger var godtatt om bord på deres flygninger, selv om flere passasjerer påpekte at de hadde fløyet med dem flere ganger under pandemien, uten problemer.

Selskapet sa den gangen at et lite antall passasjerer på hver flygning, gjorde at de så på stoffmasker som trygge nok. Etter hvert som andelen reisende har økt, ble kravet om engangsmasker innført.

Nå følger det finske flyselskapet Finnair etter, fra i morgen 16. august godtar ikke lenger selskapet stoffmasker på sine flyvninger.


Heretter aksepteres kun kirurgiske masker av typene FFP2 eller FFP3 respiratormasker uten ventil eller andre ventilfrie masker med samme standard (N95).

Finnair gjør sine kunder oppmerksom på at du må bruke en maske under hele flyturen, og den må dekke nesen og munnen din kontinuerlig. Du kan bare fjerne den i en begrenset periode mens du spiser eller drikker.

Sørg for å ha masken på når du kommuniserer med personalet, enten det er på flyplassen eller om bord.

Finnair flyr inntil 5 daglig rundturer mellom Oslo og Helsinki, og har gode forbindelser videre, særlig til Østen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart