-->

16. august 2021

Flyr utvider rutenettet i dag

I dag starter Flyr to nye ruter i Norge, til helgen starter de tre første Europarutene

Siden oppstarten 30. juni har det nystartede flyselskapet Flyr fløyet 3 innenriksruter fra Oslo. I dag skal rutekartet utvides med to nye byer, Bergen og Trondheim.
annonse


Siden oppstarten har Flyr kun fløyet ruter fra Gardermoen til Nord-Norge - Tromsø, Bodø og Evenes. Når de i dag starter å fly til både Bergen og Trondheim, kaster de seg inn i løvens hule. Dette er de to rutene i Norge med hardest konkurranse om passasjerene, og med flest avganger per dag.

Ruten fra Oslo til trøndernes hovedstad har i mange år vært blant den største innenriksruten i Europa, målt i antall daglige avganger, antall tilbudte seter, i forhold til folketallet.

Når Flyr letter klokken 07:30 med kurs for Bergen tar det ikke mer enn tretti minutter før både SAS og Norwegian er i luften på den samme ruten. Deretter går det slag-i-slag fram til klokken 20:30. På de tretten timene har det lettet 21 fly fra Gardermoen til byen mellom de syv fjell, og like mange returflygninger.

Først når Flyr har avviklet første tur-retur til Bergen er det Trondheims tur. Det nye norske flyselskapet skal fly to runder til Trøndelag, første avgang i dag klokken 10:20 fra Oslo.

På denne ruten er det konkurranse fra tre andre selskap, sammen med SAS og Norwegian flyr også Widerøe en daglig direkteflygning hit. Fra vinterprogrammets oppstart i slutten av oktober blir det to Widerøeflighter.

På en vanlig hverdag er det 22 avganger mellom disse to byene og like mange returflighter.

Må ha litt hjelp
Da første Flyr fly fløy fra Oslo til Tromsø i slutten av juni, hadde selskapet fått to maskiner levert, når de i dag starter to nye ruter skulle maskin nummer tre allerede vært levert. Men dette flyet er forsinket med noen dager så i mellomtiden leier Flyr inn et fly fra danske AirSeven for å sørge for flyt fra Gardermoen til Værnes og Flesland. Alle passasjerer som har booket billetter på disse avgangene er sikret å komme med.

Også til Spania og Frankrike
Førstkommende helg er det klart for enda tre nye ruter med Flyr. Da starter selskapet sine første internasjonale ruter til Nice i Frankrike og Alicante og Malaga i Spania.

Malaga og Nice starter med to ukentlige rundturer, Alicante får én. Ruten til Nice blir i første omgang fløyet ut oktober, en såkalt sommerrute, mens de to spaniarutene i første omgang skal flys ut mars. Trolig blir det flere avganger og flere ruter etter hvert som selskapet får flere fly i hangaren, selskapet har selv antydet at de skal bygge seg opp til å ha 28-30 maskiner.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart