-->

17. august 2021

Wizz Air stenger base i Riga, rute til Torp består

Wizz Air stenger sin base i Riga, men ruten til Torp overlever kuttet

Etter syv års drift legger Wizz Air ned sin base i Riga, Latvia, og flytter den til nabolandet Litauen og hovedstaden Vilnius. Flyruten fra Sandefjord til Riga består.
annonse


Wizz Air startet å fly til Riga tilbake i 2010, og Torp var en av destinasjonene som var med fra starten. Fire år senere åpnet lavprisselskapet en base i den Latviske hovedstaden, og har i dag tretten aktive ruter ved flyplassen.

Det ungarske flyselskapet tar med seg baseflyene og mannskap som ønsker, over landegrensen i syd, og åpner base i den litauiske hovedstaden Vilnius.

Wizz Airs retrett fra Riga vil ikke påvirke tilbudet deres i noen særlig grad. Du kan i dag fly til tretten andre europeiske byer, og etter at basen er lagt ned har de ti ruter igjen. En av de rutene som blir med videre, er Riga - Torp. Denne ruten har vært med fra starten i 2010, og var den gangen Wizz Airs syvende rute fra Torp. Innen året er omme, har lavprisselskapet åpnet sin sekstende rute der.

Med Wizz Airs åpning av ruten Torp - Tallinn den 1. november, har alle de tre baltiske landene direkteforbindelse med Sandefjord.

Samtidig som Wizz Air lukker basen i Riga, har et annet stort lavprisselskap sett potensialet i Riga. I april annonserte Ryanair at de vil åpne base og starte 16 ruter, blant annet til Torp. Det irske lavprisselskapet tar av fra Torp 31. oktober og vil fly fire ukentlige avganger mellom de to byene.

I tillegg til at Ryanair kommer inn på et marked som Wizz Air har hatt minimal konkurranse på, skal vi heller ikke glemme det lokale flyselskapet airBaltic, som de siste årene har strømlinjet driften av selskapet, blant annet ved å kvitte seg med hele den gamle flyflåten og sitter i dag med 27 fabrikknye Airbus A220, og har 23 til i bestilling.

airBaltic har, som navnet sier, satset enda hardere på å bli det foretrukne selskapet i hjemmemarkedet, de tre baltiske landene, og har greid seg godt mot konkurransen fra lavprisselskapene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart