-->

18. august 2021

Ta en weekendtur til Stockholm med Air Leap

Skal fly fra Oslo til Stockholm (Air Leap)

Det svenske flyselskapet Air Leap er ikke det største selskapet i Norge. De har til nå kun flydd fra Oslo til Røros og Ørland. Nå skal de snart binde sammen våre to hovedsteder.
annonse


Det svenske flyselskapet Air Leap har de siste årene hatt en enorm vekst i nabolandet, og sitter nå med totalt 12 ruter fordelt på Norge, Sverige og Finnland.

I Norge er de meste kjent for å fly anbudsruten mellom Gardermoen og Røros lufthavn, samt en kommersiell rute fra Oslo til Ørland på trøndelagskysten.

I Sverige har selskapet sin hovedbase på Stockholm Arlanda lufthavn der de flyr til Åbo og Mariehamn i Finland, mens på den mindre flyplassen Stockholm Bromma lufthavn, som ligger kun 9 km fra Stockholms bykjerne, opererer 6 innenriksruter i Sverige.

Fly mellom Oslo og Stockholm fra 613,- én vei 

Den nye ruten fra Oslo vil gå til den svenske hovedflyplassen Stockholm Arlanda. Air Leaps rute fra Oslo til Stockholm skal etter planen starte fredag 3. september med avgang fra Oslo lufthavn klokken 18:20, ankomst Stockholm klokken 19:35.

Returen fra Stockholm er søndager klokken 12:25, med ankomst Gardermoen klokken 13:40. Første rutur blir 5. september.

Hvorfor en sånn weekendrute?, spør du
Det er ganske enkelt fordi flyet trenger en ukentlig runde med teknisk service etter å ha flydd frem og tilbake mellom Oslo og Ørland og Røros. For selskapet er det billigere å sende flyet til deres hjemmebase i Stockholm der lokale flyteknikkere kjenner selskapets prosedyrer ut og inn, enn å kjøpe denne tjenesten i Norge.

Mannskapet skal også byttes ut, og når de først skal sende flyet til Stockholm, med besetning, kan de like godt selge billetter på ruten mellom de to hovedflyplassene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart