-->

7. august 2021

Flytoget skifter spor på Oslo S

Flytoget skifter spor på Oslo sentralstasjon (Flytoget)

Siden oppstarten i 1998 har Flytoget gått fra samme spor på Oslo S, ved det som etterhvert har blitt opparbeidet til Flytogterminalen. Fra førstkommende mandag er terminalen vekk og sporet flyttet.
annonse


Som en del av forberedelsene til åpningen av Follobanen neste år, åpner Bane Nor nå en ny tunnell under Midelalderparken nær Oslo Sentralstasjon. Den nye tunnellen, med fem tunnelløp skal lede lokaltrafikken mellom Oslo og Ski, og togene på Follobanen, fra sentralstasjonen til respektive trasséer.

Siden spor 13 der flytoget går fra, ligger nærmere de nye tunnellene, blir det rett og slett et bytte av spor, der Flytoget flyttes til spor 10, og togene på Østfoldbanen skal gå fra spor 13.

For de reisende med Flytoget blir det enkelt å fine fram. Spor 10 ligger sentralt, midt i hovedhallen, under den store informasjonsskjermen. De ansatte fra Flytoget vil alltid være tilstede ved det nye området, på samme måte som de er ved det som idag kalles Flytogterminalen.

Hvis du av gammel vane møter opp ved spor 13, er det bare å ta rulletrappen opp i hovedhallen der du raskt ser hvor Flytoget går i fra. Veien er merket med Flytogets logo i gulvet.

Flytogets logo i gulvet (Flytoget)

Hvis du ikke kjøper Flytogbilletten på nett eller i app, vil det fortsatt være mulig å kjøpe den på stasjonen. Det vil både være billettautomater og validatorer på Flytogets nye område og ute i hallen på Sentralstasjonen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart