-->

24. september 2021

Lanserer app for deg som skal ut og reise

Reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering i en app (Illustrasjonsfoto)

«Reiseklar» er Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app.
annonse 


– Appen Reiseklar gir norske borgere på reise lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering. Hensikten med Reiseklar er at nyttig og etterspurt informasjon skal bli enda lettere tilgjengelig for de som planlegger eller er på reise i utlandet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Siden mars i fjor har Utenriksdepartementet frarådet reiser til utlandet. I juni i år ble det besluttet å oppheve det globale reiserådet trinnvis, og fra juli ble reiserådet opphevet for EØS/Schengen/UK samt enkelte land og områder på EUs tredjelandsliste. Nordmenn har det siste halvannet året måttet planlegge for å ta både påske- og sommerferier innenlands. Fra og med 1. oktober oppheves også det pandemirelaterte globale reiserådet for resten av verden, og UD går tilbake til å utstede reiseråd for enkeltland ved behov.

– Vi er fortsatt ikke i en normalsituasjon, men vi er på vei dit. Flere har begynt å reise mer. I en del land vil det fortsatt være vanskelig å være på reise og regler og restriksjoner kan endre seg raskt. Det er mange detaljer og mye informasjon for reisende å sette seg inn i, og vårt mål er at norske borgere på reise skal kunne ta så opplyste valg om egen sikkerhet som mulig, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

I Reiseklar kan norske borgere på reise lett registrere seg for å motta informasjon fra norske myndigheter i en krisesituasjon.

– I forbindelse med krisehåndtering de siste to årene har vi sett hvor avgjørende det er at norske borgere har registrerte sin reise, og hvor viktig det har vært for Utenriksdepartementet å nå ut med direkte informasjon til de norske borgerne som befant seg i de aktuelle landene, sier utenriksministeren..

I appen Reiseklar vil du finne følgende informasjon:

Reiseinformasjon
  • Informasjon om sikkerhetssituasjon, innreise og andre relevante opplysninger for nær 200 land. 
Reiseråd
  • Om UD har utstedt reiseråd for et land eller område vil dette være synlig i appen.
 Reiseregistrering
  • Du kan velge å registrere reisen din slik at UD kan komme i kontakt med deg og sende deg nyttig og praktisk informasjon dersom det oppstår en krisesituasjon der du befinner deg.
Varslinger i appen
  • Om du aktiverer varslinger og stedtjenester, vil Reiseklar sende deg varsler, for eksempel når det skjer eventuelle hendelser i det landet du befinner deg i.
Annen nyttig informasjon
  • Informasjon som er nyttig å vite når du er på reise, for eksempel hva du må gjøre om du mister passet eller har behov for veiledning og hjelp.

Reiseklar kan lastes ned fra App Store og Google Play.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage