-->

29. september 2021

Skal fly til mindre amerikanske flyplasser

Velger trolig å fly til mindre flyplasser i USA

Mye tyder på at det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways vil gjøre som Norwegian gjorde, fly fra Oslo til mindre flyplasser i USA, framfor de store internasjonale flyplassene. Det kan selskapet tjene på økonomisk, men vil passasjerene ha det, uten særlige forbindelser videre?
annonse


I følge flere amerikanske medier har Norse Atlantic Airways, eller bare Norse, søkt US Department of Transportation (DOT), det amerikanske transportdepartementet, om tillatelser til å betjene mindre, alternative flyplasser i New York, Los Angeles og Florida, på ruter fra Oslo.

I steden for å fly til de større flyplassene vil trolig Miami International Airport (MIA) bli erstattet av Fort Lauderdale (FLL).
New York (JFK eller Newark), erstattes av den mindre New York Stewart International Airport (SWF), og kanskje den aller minst kjente er Ontario International Airport (ONT), som erstatter Los Angeles International Airport (LAX). Ontario må ikke forveksles med Ontario i Canada.

Det ferske flyselskapet håper å komme i gang i løpet av første halvår av 2022, uten at de er mer konkrete enn det. Trolig starter de opp med tre fly av typen Boeing 787-8, bedre kjent som Dreamliner. Selskapet skal overta 15 av Norwegians tidligere Dreamlinere, og skal, som Norwegian, fly med to klasser i kabinen, økonomi og premium økonomi.

For Norse kan det være en fordel å fly til mindre flyplasser, muligheten til å få tildelt slots (avgang- og ankomsttillatelser), nærmere det tidspunktet man selv ønsker, er større. Alle avgiftene på disse flyplassene er stort sett lavere enn ved de store internasjonale flyplassene.

For den reisende er ikke fjerntliggende flyplasser nødvendigvis det beste. Kollektivtransporten kan være på en time til halvannen time inn til storbyene du skal besøke. Avgangene med kollektivtransporten går ikke nødvendigvis så ofte, og det kan være vanskelig å orientere seg om hvordan man reiser til og fra flyplassen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart