-->

2. oktober 2021

Air France fornyer flåten og reduserer utslippene

Air France fornyer kort- mellomdistanseflåten (Air France)

Air France fortsetter å fornye flåten, og den nye A220 vil spille en viktig rolle for å nå bærekraftsmålene til Air France. Den 29. september fikk flyselskapet levert sin første av i alt 60 bestilte Airbus A220-300, som skal erstatte Airbus A318 og A319 flyene på kort- og mellomdistanse nettverket.
annonse

 - Vi er utrolig glade for å kunne ønske velkommen til A220 i flåten vår i Skandinavia. Det vil bidra til å redusere utslippene våre. Takket være lettere kompositt-materiale som brukes i flytypen, betyr det 20% mindre drivstofforbruk. Totalt vil vi bytte ut 60 fly, som vil gjøre en stor forskjell, sier Gauthier Le Masne, Kommersiell direktør for Air France KLM i Nord-Europa.

Cabinen i tre og to seters konfigurasjon (Air France)

Den siste generasjon Airbus A220 fly bidrar til flyselskapets bærekraftsforpliktelser, med 20% mindre drivstofforbruk sammenlignet med flytypen de skal erstatte – takket være lettere kompositt-materiale - og 34% mindre støy. Det vil spille en viktig rolle i å nå Air France sine bærekraftsmål, som blant annet består av 50% reduksjon i CO2 utslipp på de franske innenriksrutene fra Paris-Orly, samt inter-regionale ruter innen 2024, og 50% reduksjon i CO2 utslippene per passasjerkilometer innen 2030.

Alle passasjerer vil kunne benytte WiFi-tilgang til sine personlige enheter (Air France)

 - Vi er overbeviste om at den nye flytypen vil bli godt mottatt, ikke bare i et bærekraftsperspektiv, men også for dets større seter, bedre plass til håndbagasje og WiFi ombord, sier Le Masne.

Den nye Airbus A220 vil kunne ta imot 148 passasjerer in en 3-2 konfigurasjon. Dets inntog i flåten vil gi en betydelig forbedring av kundeopplevelsen med bredere seter, større håndbagasje-luker, bredere midtgang og WiFi om bord. Hvert sete vil bli utstyrt med type A og Type C USB inngang, og alle passasjerer vil kunne benytte WiFi-tilgang til sine personlige enheter.

Fra 3. januar 2022 vil denne flytypen også bli å se i Skandinavia, nærmere bestemt København.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart