-->

2. oktober 2021

Bookinger til utlandet er tilbake på 2019 nivået

Nordmenns interesse for reiser til utlandet har nærmest eksplodert etter åpningen av landet (Getty Images)

Enorm økning i interesse for flybilletter, pakkereiser, leiebil, hotell og feriehus til leie.
Pluss: det er fortsatt ledige hytter i Norge i høstferien.
anonse
Siden gjenåpningen av samfunnet i forrige måned, har man sett en eksplosiv vekst i nordmenns interesse for reiser til utlandet. Ifølge ferske tall fra FINN reise, var det over en halv million besøk inn til FINN reises nettsider bare i løpet av uke 38, som er en skyhøy økning sett mot i fjor.

– Den totale trafikken for FINN reise er nå tilbake på 2019 nivået og det er jo veldig gledelig å se for reiselivsbransjen, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

– I løpet av gjenåpningshelgen så vi en trafikkvekst på nesten 300 prosent, så det er helt klart at mange nordmenn er klare for en utenlandsferie eller tur nå.

Vil tilbake til Gran Canaria
Det er særlig flybillett-søket som har merket stort trøkk på FINN reise. Over 200 000 besøk var til flybilletter-kategorien alene i uke 38, som var en økning på 213 prosent sett mot uke 38 i 2020.

Og det er destinasjonene Gran Canaria, London, Alicante og København som har vært mest populære å se på når det gjelder flybilletter.

Når det gjelder pakkereiser og restplasser har det også vært en solid økning i interesse, også her med Gran Canaria på topplisten, samt destinasjoner som Kreta, og Pomorskie-regionen langs Østersjøkysten i Polen.

- Det er liten tvil om at folk drømmer om destinasjoner med litt ekstra sol og varme nå, og destinasjoner som Gran Canaria og Kreta har alltid vært veldig populære blant nordmenn - nettopp fordi de nærmest garanterer dét, forklarer Berge.

Populære Norgesdestinasjoner i høstferien
Selv om verden gradvis åpner opp og det blir mulig å bevege seg ut av landet igjen, er det fortsatt Norge som troner på toppen av søkelisten - både på flybilletter og feriehus- og hytter til leie.

annonse

Og dette gjelder særlig for bookinger i oktober måned - mye på grunn av høstferien.

- Vi ser at mange har vært opptatt av å planlegge høstferien, og mange av søkene som gjøres og har blitt gjort på flybilletter og hoteller har vært knyttet til oktober-perioden. Særlig i “feriehus- og hytter til leie”- kategorien har det vært hektisk nå, men det finnes fortsatt ledige objekter til leie for de som ikke har rukket å tenke på det enda, sier Berge:

- Hvis man har høstferie i uke 40, så er det over 34.000 hytter og feriehus tilgjengelig for leie, men dette er da både i Norge og utlandet. I Norge ser vi at det er fjelldestinasjonene som er mest populære, med Hemsedal, Trysil, Hafjell og Geilo på topp.

Spår bedre tider for reisebransjen
Ifølge Berge er ikke veksten man har sett siden gjenåpningen helt uventet.

- Vi har sett en underliggende vekst de siste 7-8 ukene, der det har vært en ukentlig vekst i søk på rundt 6-7 prosent. Så skjedde det, naturlig nok, et skikkelig byks da gjenåpningen var et faktum og det ble klart at reiserådene som har vært ikke kom til å utvides etter 1. oktober, forteller han:

- Da gjenåpningen ble annonsert forrige fredag, økte trafikken med 40 prosent mot foregående fredag, for både fly og hotell.

Berge spår at den trenden vi ser nå, kommer til å forsterke seg ytterligere i tiden som kommer.

- Det er klart at det ligger et oppspart behov her nå for mange, etter halvannet år med reiserestriksjoner. Om det sprer seg utover, eller om folk slår til med én gang vil nok variere. Noen må nok “venne seg til” at det faktisk går an å reise til utlandet igjen, noen synes kanskje dette virker litt for godt til å være sant, og så er heller ikke alle vaksinert enda.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart