-->

14. oktober 2021

Nå skrotes munnbindkravet

Endelig kan vi droppe munnbind ombord i flyene (illustrasjonsfoto)

Allerede fra i dag opphever Flyr kravet om bruk av munnbind ombord i flyene. Over helgen kommer SAS, Widerøe og Norwegian etter.
annonse
– Vi velger å følge retningslinjene til norske helsemyndigheter og opphever derfor kravet om bruk av munnbind på alle våre flygninger, sier Bjørn Erik Barman-Jenssen, CGOO i Flyr. Det blir derfor helt frivillig for våre kabinansatte å bruke munnbind, og det samme vil gjelde for våre gjester ombord, sier Barman-Jenssen i dag.

Tidligere i oktober mottok Flyr sitt My Care sertifikat av Det Norske Veritas (DNV), og denne har ligget til grunn for den interne vurderingen når vi nå velger å følge norske helsemyndigheters anbefaling mht. bruk av munnbind. Alle øvrige smitteverntiltak forblir uendret.

Norwegian
opplyser at de fjerner kravet om bruk av munnbind innenriks i Norge, samt mellom de skandinaviske landene fra 18. oktober.

Fortsatt krav til munnbind på øvrige flyvninger 
Norwegian opprettholder kravet om bruk av munnbind ombord på flyvninger til øvrige europeiske destinasjoner inntil videre fordi smittesituasjonen i landene i Europa er varierende.

Passasjerer bes være oppmerksomme på at det fortsatt er krav om munnbind ved de fleste nordiske og europeiske flyplassene. Videre er det slik at dersom en reise innebærer en mellomlanding, og den første delen av reisen foregår i eller mellom Norge, Sverige og Danmark, så må passasjerene bruke munnbind på den delen av reisen som går ut av disse landene. Passasjerene oppfordres til å selv sette seg inn i gjeldende regelverk.

Widerøe
opplyser i soaiale medier at de opphever krav om bruk av munnbind på flyruter innlands og internt i Skandinavia fra mandag 18. oktober. Det gjelder både for Widerøes passasjerer og besetning om bord. På selskapets ruter til Alicante, Færøyene, Aberdeen og London vil påbudet om munnbind bestå inntil videre.

SAS
vil etter det vi forstår følge de samme reglene med fortsatt bruk av munnbind utenfor Skandinavia og Norge, mens munnbindkravet oppheves innenfor Norges grenser og mellom Sverige og Danmark. De nye reglene trer i kraft 18. oktober.

Snart vil også alle toalettene ombord i SAS-flyene åpne igjen, det blir igjen vanlige ombordstigningsprossedyrer, og selskapets begrensninger på håndbagasje oppheves.

Alle selskapene minner om at hvis du først mellomlander i et av de skandinaviske landene, og deretter reise videre, må du bruke munnbind på reisen utenfor Norge, Sverige og Danmark.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart