-->

15. oktober 2021

Fjerner munnbindkravet på Oslo lufthavn

Slutt på kravet om å bruke munnbind på Gardermoen (Avinor)

Kommuneoverlegen i Ullensaker har i dag vedtatt en endringsforskrift som fører til at munnbindpåbudet på Oslo lufthavn opphører med umiddelbar virkning.
annonse


Det var i slutten av september kommuneoverlegen i Ullensaker, som er vertskommune for Oslo lufthavn, vedtok å forlenge den lokale forskriften som omhandler munnbindpåbud ved flyplassen.

Grunnen til forlengelsen var at høstferien sto for tur, og reiselivsorganisasjonene meldte om et betydelig økt antall bestilte utenlandsreiser de første ukene i oktober. Beslutningen om å forlenge forskriften ble gjort på bakgrunn av erfaringer med økt reisevirksomhet og antall positive tester etter reiser i ferieperioder.

- Jeg vil gjøre en ny vurdering av forskriften etter høstferien, sa kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad da. Det har han nå gjort, og kravet oppheves med øyeblikkelig virkning.

Påbudet om bruk av munnbind ved karantene og isolasjonshotell opprettholdes i forskriften, og vil vurderes på faglig grunnlag mandag 18.10.21, opplyser kommunen.

Klar for å reise igjen? Her er kanskje de beste tilbudene akkurat nå?

Fjernes også på flyene
I går var Flyr først ute blant de norske flyselskapene med å fortelle at de opphever kravet om bruk av munnbind ombord i deres fly, med umiddelbar virkning.

Senere på dagen kom Norwegian, SAS og Widerøe på banen og fortalte at fra førstkommende mandag opphever de kravet om bruk av munnbind på ruter i Norge, og mellom de tre skandinaviske landene. På andre ruter er det fortsatt påbudt å bruke det.

Skal du reise videre ut i Europa, men har en mellomlanding i for eksempel København, kan du fly uten munnbind fra en flyplass i Norge, men du må bruke munnbind videre fra Danmark

Alle passasjerer må selv sørge for å ha med munnbind, og de er selv ansvarlige for å sette seg inn i de de reglene som gjelder for deres aktuelle reiserute, opplyser flyselskapene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart