-->

17. oktober 2021

Norsk innenriks: Kun kronestykker skiller i pris

Kun kronestykker skiller disse rivalene i pris

Da Flyr lanserte seg selv i fjor, lovte de konkurranse og lave priser på flybillettene. Holder de det de lover? Vi har sjekket prisene fra Oslo til seks norske byer og det er bare kronestykker som skiller flyselskapene i pris.
annonse
Om to uker starter flyselskapet Flyr sin sjette innenriksrute fra Oslo lufthavn. Vi har sett på prisene til Flyr, Norwegian, SAS og Widerøe, til byene Bergen, Bodø, Harstad/ Narvik Evenes, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Widerøe flyr kun en direkterute til Trondheim, og er kun med i pristesten på den strekningen.

Vi har valgt å sjekke prisene for mandag 1. november i år. Dette er den første hverdagen Flyr flyr fra Oslo til Stavanger, ruten åpnes dagen før.

Da vi sjekket prisene hadde vi kun fokus på at flyrutene går direkte fra Gardermoen til de andre byene, samt at vi kun har sett på pris. Vi var kun ute etter å finne den laveste prisen uansett hva billetten inkluderer eller ikke.

Kriterier som håndbagasje, innsjekket bagasje, setevalg, fast track og lignende er ikke tatt med, og dette vil kunne øke prisene når disse tjenestene kjøpes i tillegg.

Vi har heller ikke hatt fokus på når på døgnet flyene går, hvor mange avganger du kan velge mellom per dag osv.

Prisvinnerne i denne sjekken er Flyr og Norwegian. Av seks destinasjoner i testen er Flyr den billigste på tre av dem, Norwegian på de tre andre. Mellom Oslo og Bergen er det ett kronestykke som skiller disse to, ellers er det små marginer på de andre rutene.

SAS kommer dårligst ut på 5 av seks mulige, de er fra 200 til 220 kroner dyrere enn sine konkurenter. Aller dårligst går det med Widerøe som er 710 kroner dyrere enn Flyr mellom Oslo og Trondheim, og de er 500 kroner dyrere enn SAS på denne strekningen.

I tabellen nedenfor er billigste billett merket med et grønt hjerte 💚, mens dyreste billett har fått et rødt, knust hjerte. 💔
 

FLYRNORWEGIANSASWIDERØE
Bergen350,-349,- 💚549,- 💔-
Bodø384,-379,- 💚599,- 💔-
Harstad/ Narvik384,- 💚499,-599,- 💔-
Stavanger339,- 💚349,-549,- 💔-
Tromsø384,-379,- 💚599,- 💔-
Trondheim339,- 💚349,-549,- 1049,- 💔


Flyr planlegger å ha 28 - 30 fly i hangaren, og vil starte flere ruter ettesom flyene kommer til Norge og settes i drift.


Etter hvert som rutenettet utvides vil vi igjen sjekke priser på ruter i Norge og til Europa.


Denne prissjekken ble foretatt lørdag 16. oktober 2021, mellom klokken 14:00 og 16:00.
Alle prisene er hentet fra flyselskapenes egne nettsider, og gjelder for en reise, én vei fra Oslo lufthavn til hhv Bergen, Bodø, Harstad/ Narvik, Stavanger, Tromsø og Trondheim med avreise mandag den 1. november 2021.
Vi har kun hatt fokus på å finne laveste pris hos hvert av selskapene på de forskjellige rutene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart