-->

28. oktober 2021

Norwegian leaser 13 fly, forbereder seg til neste sommer

Leier inn flere fly for neste sommer (Norwegian)

Norwegian har inngått leasingavtaler for 13 Boeing 737-800, som skal leveres i løpet av vinteren. Dermed vil selskapet disponere 64 fly til å operere 260 ruter sommeren 2022. Ferske kvartalstall viser også et selskap som styrker seg økonomisk.
annonse


Norwegian har inngått intensjonsavtale med flere leasingselskaper om å lease inntil 13 Boeing 737-800, på det selskapet i en børsmelding kaller "gunstige betingelser".

Ifølge Norwegian er dette erfarne leasingselskaper som tidligere har hatt relasjoner til Norwegian, det er derfor grunn til å tro at dette er fly som tidligere kan ha vært i drift for selskapet.

Fleksible avtaler for to vintersesonger
Leasingavtalene har en lengde på mellom fem og åtte år, avhengig av alder på hvert enkelt fly. Samtidig har Norwegian lykkes med å sikre seg en power-by-the-hour-avtale for de neste to vintersesongene, det betyr at i lavsesongen, som vinteren er, kun betaler når flyene er på vingene.

I tillegg har Norwegian fått med et punkt i avtalen om at de kan få leie nyere fly fra enten Boeing eller Airbus, hvis selskapet ser det som fornuftig. Det er trolig snakk om Boeing 737 MAX, som selskapet tidligere har hatt i flåten, eller Airbus A320neo.

Den endelige planen er å ha 64 fly i hangaren neste sommer, for å kunne fly 260 ruter i Norden. Fra Norge er det planlagt 116 internasjonale ruter og 20 innenriksruter.

Tredjekvartalstallene viser et finansielt styrket selskap før vintersesongen
Selskapet la i dag frem de finansielle resultatene for tredje kvartal 2021. Resultatene viser en fortsatt positiv utvikling, noe som har vedvart siden utgangen av rekonstruksjonsprosessen i mai. Etterspørselen etter flyreiser øker i alle markeder, og pågangen av bestillinger frem mot sommersesongen 2022 er fortsatt høy, skriver selskapet i en pressemelding.

Norwegian fikk et resultat før skatt på 169 millioner kroner, sammenlignet med et resultat før skatt på minus 980,5 millioner kroner i samme periode i fjor.

Selskapet fikk et driftsresultat før leasingkostnader på 21,2 millioner kroner, opp fra minus 1,26 milliarder kroner i samme periode i 2020. Driftsinntektene var på 1,9 milliarder kroner, en økning fra 1,3 milliarder.

Norwegian leverer samtidig underskudd på driften. Driftsresultatet endte på minus 295,5 millioner kroner, det er en bedring fra underskuddet på 2,8 milliarder kroner forrige år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart