-->

28. oktober 2021

Fire flere flyruter fra Flyr

Flyr utvider rutekartet med fire nye ruter (Flyr)

Det nye norske flyselskapet Flyr lanserer ytterligere fire nye ruter fra sin base i Oslo, til byer på det europeiske kontinentet. Spania, Belgia og Tyskland får nye ruter fra Gardermoen.
annonse

Flyselskapet Flyr utvider stadig sitt rutenett, ettersom selskapet mottar nye 737-800 maskiner til flyparken. Innen året er omme skal seks maskiner i drift, og for to uker siden varslet selskapet at de har inngått en avtale om levering av seks fabrikknye fly fra Boeing.

Med fire nye ruter er Flyr oppe i 21 direkteruter fra Gardermoen, både til andre byer i Norge, og til Europa.

Denne gangen lanserer de to ruter til Spania, til Barcelona i sør, og til Bilbao i nord ved Biscayabukten. Bilbao er sammen med San Sebastian kjent for sine mange gode restauranter, flere helt i verdenstoppen. Det kjente Guggenheimmuseet ligger også her.
Barcelona trenger ingen nærmere presentasjon for nordmenn.

Brussel er det administrative, kommunikasjonsmessige og kulturelle senteret i Belgia. Byen er videre hovedsete for Den europeiske unionen (EU), sete for generalsekretariatet i NATO og for en rekke andre internasjonale organisasjoner og selskaper. Byen er dessuten senter for internasjonal bankvirksomhet, og har en viktig børs. Noen andre stikkord for byen er Tintin, øl, vaffler og sjokolade.

Fra Brussel sentrum (brussels.info)

 Siste rute ut er Berlin i Tyskland. Berlin er Tysklands forbundshovedstad, og en av landets delstater. Det er Tysklands største by, og den nest største byen i Den europeiske union etter offisielle grenser. Byen er et av de viktigste sentre for europeisk politikk, kultur og vitenskap. Byen er et viktig transportknutepunkt i Sentral-Europa og har noen av verdens fremste universiteter, museer, teatre og orkestre, samt tre operaer.

Den multikulturelle metropolen har innbyggere fra over 180 nasjoner, og er en magnet for mennesker som tiltrekkes av den liberale livsstilen og kunstneriske friheten i byen. Den er berømt for sine festivaler, uteliv, samtidsarkitektur og avantgardekunst.

Konkurranse om de reisende
Flyr blir på ingen måte alene om å fly til disse byene, de møter konkurranse fra ett til tre andre selskap på alle rutene.

Til Barcelona blir det konkurranse mot SAS, Norwegian og spanske Vueling.

Bilbao har stått på sommer-rutekartet til Norwegian i ti år neste sommer, dit har de flydd ganske så alene. Med Flyrs inntog skjerpes konkurransen og antall ukentlige avganger.

Til Berlin flyr du nå med SAS og Norwegian

Til Brussel skal Flyr konkurrere mot Brussels Airlines og SAS.

Vi oppdaterer informasjonen om rutetider, når rutene starter opp osv., når de opplysningene bekreftes fra selskapet.

Kilder: Flyr, Wikipedia, Store norske leksikon

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart