-->

21. oktober 2021

Utvider rutetilbudet til Vagar

Tilbudet mellom Oslo og Vagar utvides med flere avganger

I sommer landet det første Atlantic Airwaysflyet på Gardermoen, og åpnet en direkteforbindelse mellom Oslo og Vagar på Færøyene. Den nye sommerruten er nå blitt en helårsrute, og til neste år utvides kapasiteten.
annonse


Da Atlantic Airways landet på gardermoen i midten av juni, var det etter rundt 20 års fravær på Oslo lufthavn. Nå ønsket selskapet å prøve seg igjen, og ruten er blitt godt mottatt.

Så vellykket har det vært at selskapet har bestemt seg for at sommerruten nå er blitt en helårsrute, med avgang mellom Oslo lufthavn og Vagar lufthavn (Vága floghavn) på øya Sørvágar, som er Færøyenes eneste flyplass.

I tillegg til at onsdagsavgangene er blitt et tilbud gjennom hele året, utvider selskapet med en avgang hver søndag, fra april til oktober 2022. Søndagsflyvningene starter opp 10. april.

Flytiden til Færøyene er på en time og trettifem minutter. Fra lufthavnen inn til hovedstaden Thorshavn er det om lag 45 minutter med bil.

Atlantic Airways har røtter tilbake til 1988, flyparken består av Airbusmaskiner av typen A319, A320 og A320neo. Selskapet har også to helikopter av typen AgustaWestland AW139 i hangaren, disse brukes for lokaltrafikk til grisgrendte strøk på Færøyene, og de er også en del av den lokale redningsstyrken.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart