-->

20. desember 2021

Nye farger på Icelandairs fly

Nye farger og design på Icelandairs fly (Icelandair)

I begynnelsen av neste år vil utseendet til Icelandairs flyflåte endre seg drastisk fra det vi er vant til i dag. Nåværende farger og grafiske profil, livery på fagspråket, har selskapet hatt siden 2006.
annonse


Gísli S. Brynjólfsson er markedsdirektør i selskapet. Siden 2019 har han ledet arbeidet med å vurdere og forbedre Icelandairs merkevare, som uten tvil er en av de mest kjente blant islandske selskaper.

Den gyldne fargen som har dominert alt selskapets markedsføringsmateriell, sammen med blått og hvitt, vil nå forsvinne og i stedet legges det mer vekt på en ganske mangfoldig fargeflora som Gísli sier er hentet fra islandsk natur, og det nordiske lyset.

Dagens design på Icelandair sine fly

 - Vi mener at denne tilnærmingen understreker mangfoldet som Island og det islandske samfunnet står for. Vi gjorde også en analyse av hvor flyselskapene befinner seg på fargekartet og de fleste er enten røde eller blå. Lavprisselskapene er mer vanlige i rødt enn de andre i blått.

Ved å bruke flere farger gjør vi oss i stand til å skille oss ut fra mengden og tiltrekke oss oppmerksomheten vi fortjener, sier markedsdirektøren til den islandske avisen Morgunblaðið.

I enkelte medier er det allerede påpekt at bokstavene, fonten, som danner navnet på langsidene, blir svært lik Ryanairs blå bokstaver på flykroppen.   

Med det nye liveryet går Icelandair tilbake til hvite fly, med "Icelandair" i store bokstaver på siden. Bak, på den mørkeblå halen, kommer det en fartsstripe i en annen farge, det er av de seks fargene fra den islandske fargefloraen. Ellers er den nye logoen på halen ganske lik dagens logo.

I tillegg til at selve flykroppen får nye farger, skal selskapet bytte ut personalets uniformer, logo og den generelle grafiske profilen, skriver avisen.

Icelandair flyr daglig mellom Oslo og Reykjavik på Island. Selskapet flyr inn passasjerer fra mange europeiske byer, for sømløst, å sende dem videre på selskapets ruter fra Island til USA og Canada. Rundt halvparten av de som flyr til Reykjavik, skal videre til Nord-Amerika.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart