-->

20. desember 2021

Første Norsefly har landet i Oslo

Første Dreamliner landet på Gardermoen (Skjermdump Facebook)

Mandag formiddag landet Norse Atlantic Airways' første Dreamliner på Gardermoen. Flyet er det første av flere som vil ankomme i tiden framover, og som skal settes inn på nye langdistanseruter fra Oslo, Paris og London, til USA.
annonse


- Leveransen av vår første Dreamliner markerer en viktig milepæl for oss i Team Norse. Nå er vi ett skritt nærmere lansering av komfortable flygninger mellom Europa og USA til en lav pris, sier Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør og grunnlegger av Norse Atlantic Airways.

Norse-kapteinene Kjetil Risan, Derek Spicer, Ulf Heikmann og Dean Kitchen satt bak spakene på flyturen fra Warszawa. Flyet er en toppmoderne Boeing 787-9 Dreamliner som eies av BOC Aviation, et av verdens største flyleaseselskaper. Flyet har tidligere vært i Norwegians flåte.

Alle selskapets fly vil bli oppkalt etter nasjonalparker og dette flyet har fått navnet Rondane. Norses flyflåte består av 12 fly av typen Boeing 787-9 Dreamliner og tre fly av typen Boeing 787-8 Dreamliner. De neste flyene vil leveres fram mot april og alle skal i første omgang være parkert på Oslo lufthavn.

Skal fly til mindre amerikanske flyplasser 

- Vi tror at etterspørselen etter transatlantiske reiser vil ta seg kraftig opp når pandemien er bak oss. Folk kommer til å ville utforske nye destinasjoner, besøke venner og familie og dra på jobbreise. Norse vil være der for å tilby komfortable og rimelige flyreiser med våre mer miljøvennlige Dreamlinere til både fritidsreisende og kostnadsbevisste forretningsreisende, sier Larsen.

Norse planlegger oppstart våren 2022. De første flygningene vil gå fra Oslo til populære reisemål i USA.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart