-->

27. desember 2021

Nye taxfreeregler fra nyttår

Nye taxfreeregler fra første januar (Illustrasjonsfoto Avinor)

1. januar 2022 endres kvoten for hva du kan ta med deg inn til Norge uten å fortolle. Muligheten til å bytte tobakkskvoten med 1,5 liter vin eller ekstra øl blir borte fra neste år.
annonse


– Regjeringen foreslår å reversere endringen i de avgiftsfrie kvotene som ble gjennomført i 2014, slik at man ikke lenger kan veksle inn kvoten for tobakksvarer i vin eller øl. Stortinget har bedt regjeringen om å vurdere dette, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), i forbindelse med statsbudsjettet i høst.

Nå trer det nye regelverket i kraft.

Hvordan ser den nye toll- og avgiftsfrie kvoten ut?
Tabellen under viser fire alternativer for hvor mye én person maksimalt kan ha med seg av de ulike varetypene fra og med 1. januar 2022.

Kilde: Tolletaten


Hvilke varer gjelder endringen for?
Varer kjøpt på tax free, det vil si varer som er kjøpt avgiftsfritt på fly, flyplasser og ferger hvis du har vært ute av landet i mer enn 24 timer. Varer som tas med inn i Norge etter handel i et annet land, f.eks systembolaget i Sverige.

Bruk Kvoteappen når du er ute og reiser
I Kvoteappen kan du enkelt regne ut kvoten og betale avgift hvis du er over kvoten. Kvoteappen er et nyttig verktøy for alle som er på reise. Den hjelper deg enkelt både når du skal regne ut kvoten og hva du må betale hvis du er over kvoten. Du kan også fortolle og betale i appen.
 
 - Jeg oppfordrer alle til å laste den ned, sier avdelingsdirektør i vareførselsdivisjonen i Tolletaten, Monica Nyhagebråten.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart