-->

29. desember 2021

Reduserer Stordtilbudet i januar

DAT kutter i antall avganger mellom Stord og Oslo (Wikimedia)

Siden 1. oktober har Danish Air Transport (DAT) driftet ruten Stord - Oslo på kontrakt for Samferdselsdepartementet. Fra 1. januar må selskapet fly for egen regning, og Coronakutter i antall avganger.
annonse


Samferdselsdepartementet tildelte kontrakten for drift av flyruten Stord – Oslo i perioden 1. oktober til 31. desember til DAT A/S og datterselskapet UAB DAT LT. Selskapene var de eneste tilbyderne i konkurransen.

Flyruten ble før pandemien operert på kommersielle vilkår. Det midlertidige kjøpet har bidratt til å opprettholde rutedriften i en periode med redusert etterspørsel.

Grunnet pandemien og en nedgang i antall passasjerer, har DAT bestemt seg for å fly et redusert ruteprogram i januar måned.

Ruteprogrammet fra januar
Skjermdump Stord lufthamn Sørstokken 

Danish Air Transport (DAT) har under kontraktsperioden fløyet 12 ukentlige rotasjoner mellom Sørstokken og Gardermoen. Fra januar reduseres tilbudet ytterligere til 10 ukentlig rotasjoner. Selskapet opererer ruten under merkevaren Stordflyet.

Det jobbes fra flyplassens side (Stord lufthamn Sørstokken) med å få denne ruten inn i den statlige FOT-rute ordningen for perioden januar 2022 til og med mars 2024.

FAKTA FOTRUTER
For å sikre et flytilbud kjøper staten tjenester gjennom såkalte FOT-ruter (Forpliktelse til offentlige tjenesteyting). Ordningen skal sikre et tilbud der det er lite sannsynlig at flyselskapene vil drive på kommersielt grunnlag, og anbudene har en varighet på fire til fem år.

Det settes krav til både flystørrelse, setekapasitet, trykkabin, antall avganger og tid for avganger.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart