-->

21. desember 2021

Samkjører rutene fra Ørland og Røros til Oslo

Amapola Flyg skal samfly Ørland - Røros - Oslo for Air Leap

Fra nyttår skal Amapola Flyg fly fra Ørland til Oslo, via Røros. Det samme flyet som skal hjelpe Air Leap med vinterdriften på Røros, skal fly Ørland - Røros - Oslo, og retur.
annonse


I går ble det kjent at Samferdselsdepartementet har inngått en tilleggsavtale med Air Leap, som flyr FOT-ruten Røros - Oslo, om at selskapet skal sette inn et større fly på denne ruten. Så langt i vinter har driften på ruten vært utilfredstillende med flere avvik, da Air Leaps Saab 340 egner seg dårlig til vintertrafikken på Røros.

Selskapet skal så fort som mulig, og senest innen utgangen av april neste år, sette inn et større fly av typen ATR 42.

I mellomtiden leier Air Leap inn fly fra det svenske selskapet Amapola Flyg, som flyr Fokker 50, med plass til 50 passasjerer. Siden Air Leap både flyr den kommersielle rute mellom Ørland og Oslo, og Røros til Oslo, har selskapet fått lov til å slå sammen de to rutene. Det skyldes også at Coronasituasjonen gjør så færre reiser og belegget på rutene er levere enn ønsket.

Amapola Flyg kommer til å trafikkere ruten Ørland - Oslo for Air Leap gjennom et par måneder, med oppstart 3. januar. Samtidig gjøres en justering av tidtabellen samt samflyvning med Røros. Det kommer fortsatt til å være to daglige avganger morgen og kveld, mandag til fredag samt en flyvning på søndag, men med noe justerte tider.

- Vi er glade for å fortsatt kunne tilby våre reisende to daglige avganger på hverdager tross at vi ser en nedgang i bookingene i forbindelse med det økte smittetrykket for Covid-19 i Norge. Jeg håper markedet tar godt i mot disse endringene og benytter tilbudet ved enhver anledning. Ørland har alltid vært en viktig del i Air Leaps rutenett og med denne løsningen sikrer vi en god frekvens på ruta gjennom vinteren, sier Johan Giæver Marvik, kommersiell direktør i Air Leap.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart