-->

2. desember 2021

SAS gjeninnfører påbud om munnbind

SAS gjeninnfører obligatorisk bruk av munnbind på alle flygninger (SAS)

Fra mandag 6. desember krever flyselskapet at alle bruker munnbind på innenlandsflyvninger og på flyvninger i Skandinavia. Det betyr at man igjen må bruke munnbind på alle deres flyvninger.
annonse


For flyvninger utenfor Skandinavia, har munnbind vært obligatoriske siden mai 2020.

SAS fjernet kravet om obligatorisk bruk av munnbind på flyreiser i Skandinavia i oktober i år, som følge av åpning av samfunnet og generelle anbefalinger fra myndigheter i Skandinavia. Nå når myndighetene igjen begynner å gjeninnføre anbefalinger om bruk av munnbind, vil SAS gjeninnføre disse som et føre-var-tiltak.

SAS har kontinuerlig fulgt anbefalingene fra EASA om obligatorisk bruk av ansiktsmasker på alle andre SAS-flyvninger, som opererer utenfor Danmark, Norge og Sverige.

Alle passasjerer ove 6 år skal bruke ansiktsmaske på alle SAS-flyvninger utenfor Skandinavia fra ombordstigning, under hele flyvningen til avstigning. Passasjerer uten ansiktsmaske vil bli nektet ombordstigning.

SAS anbefaler passasjerene å ta med masker for å skifte maske etter fire timers bruk, samt å ta med ekstra masker. Det er viktig å være klar over at du kan bli pålagt å bruke munnbind på reisemålet ditt.

Du må ta med egen ansiktsmaske som dekker nese og munn. SAS aksepterer medisinske ansiktsmasker for engangsbruk. Hjemmelagde munnbind eller stoffmasker / tøyansiktsbelegg aksepteres ikke. 
Bruk av ansiktsmaske er obligatorisk under hele reisen, fra ombordstigning til du forlater flyet. 

Ansiktsmasker som er tillatt om bord inkluderer engangsmasker av FFP2, KN95, N95 standarder eller kirurgiske masker som IIR eller lignende. Beskyttelse laget av tøy, visir eller deksler med ventilasjonsventiler er ikke tillatt om bord.

For passasjerer som oppgir at de er fritatt for å bruke munnbind om bord, gjelder følgende:

Det skal fremvises et dokument fra lege som angir årsaken til at man ikke bruker ansiktsmaske og skal være skrevet på et skandinavisk språk eller på engelsk og skal ikke være eldre enn tre måneder.

Også et bevis på en negativ SARS Cov-2-test (PCR eller antigentest) som ikke er eldre enn 48 timer må fremvises.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart