-->

1. desember 2021

Ukraine International Airlines - nytt selskap på Gardermoen

Kommer med ny rute til Oslo lufthavn (Wikimedia)

Første juni er det klart for et nytt selskap på Oslo lufthavn. Da letter Ukraine International Airlines (UIA) med kurs for Kyiv (Kiev), hovedstaden og den største byen i Ukraina.
annonse
Ukraine International Airlines (også bare omtalt som UIA) starter sin første rute til Norge og Oslo om nøyaktig syv måneder. Onsdag 1. juni er første flygning planlagt mellom den norske og ukrainske hovedstaden.

Dette er en rute som har stått på flyselskapets plan noen år, så sent som i 2018 var de klare med fire ukentlig rundturer, men det ble alikevel ikke noen oppstart den gangen.

Uroen i den østlige delen av landet de siste årene, har skapt en del usikkerhet, og skrinlagt flere planer for selskapet.

Nå ser det ut som selskapet igjen vil på det norske markedet, det er planlagt tre ukentlige avganger - hver onsdag , fredag og søndag. Flytiden er på i undekant av tre timer en vei.

I perioden 2012 - 2014 fløy Norwegian mellom de to byene fram til Russlands annektering av Krimhalvøya i fjorten, da valgte de å trekke seg helt ut av det markedet.

SAS kastet seg inn på denne ruten i oktober 2019, og har hatt godt belegg på denne ruten, som har vært fri for konkurranse. I dag flyr SAS på tirsdager, torsdager og lørdager, det betyr at med UIA sitt planlagte program, vil det bli daglige forbindelser unntatt på mandager.

Ukraine International Airlines så dagens lys i 1992 og ble Ukrainas flaggbærer etter Sovjetunionens fall året før. Selskapets første rute gikk fra Kyiv til London.

Selskapet flyr til rundt 90 destinasjoner i Europa, Asia og Midt-Østen, samt til USA og Canada. UIA flyr til og fra Kyivs hovedflyplass - Boryspil International Airport (KBP).

Flyselskapet har stort sett fly av typen Boeing i sine hangar, og aller flest av 737-800, samt Embraer 190 og 195. I første omgang er ruten til Oslo satt opp med fly av sistnevnte type. Dette flyet tar 116 passasjerer.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart