-->

13. februar 2022

Croatia Airlines vurderer retur til Oslo

Croatia Airlines vurderer om de skal reåpne ruten mellom Oslo og Zagreb

Croatia Airlines vurderer nå hvilke ruter til og fra Zagreb de skal reåpne etter at pandemien stoppet dem. En av rutene som blir vurdert er sommerruten mellom Oslo og den kroatiske hovedstaden.

Croatia Airlines' sommerrute mellom den norske og den kroatiske hovedstaden dukket først opp i 2017. Siden kom selskapet tilbake hver sommer fram til pandemien og dårlig likviditet i selskapet stoppet dem i fjor.

Elleve internasjonale direkteruter fra Zagreb ble da stanset, blant annet Osloruten. Av disse elleve rutene er det kun ruten til Barcelona som igjen er på rutekartet.

Flere utenlandske flyselskaper har brukt Croatia Airlines fravær til å starte flyvninger til Zagreb. TAP Air Portugal startet en rute Lisboa i fjor sommer, Finnair starter Helsingfors til Zagreb i mai, og Rossiya Airlines flyr mellom St Petersburg og kroatias hovedstad. Dette betyr at flere av rutene selskapet drev, fortsatt er i drift med andre selskap.

Ryanair har også kastet seg inn på markedet i Zagreb og åpner flere ruter, blant annet starter de å fly til Sandefjord lufthavn Torp om to og en halv uke, med to ukentlige avganger. Ryanair vil også starte ruter til mellom Zagreb og Podgorica og Sofia, to gamle Croatia Airlines ruter.

Croatia Airlines' administrerende direktør, Jasmin Bajić, sa nylig at flyselskapet vil tilpasse sommernettverket sitt basert på etterspørsel. 2022 er året for å optimalisere hele selskapets drift etter to tøffe år.

- Trafikken vil fortsatt være avhengig av eksterne faktorer, utenfor selskapets kontroll, som restriksjoner, forbud og andre tiltak, som direkte påvirker folks mulighet til å reise både innenlands og internasjonalt. Derfor vil vi fokusere på fleksibel planlegging av nettverket vårt.

- Vårt mål er at hver avgang skal være så opptimal som mulig. Det betyr å fylle opp flyene så godt det lar seg gjøre med passasjerer, og selge billetter med priser både kundene og vi kan leve med under de eksisterende forholdene.

Når Osloruten eventuelt kommer på Croatia Airlines' rutekart igjen, er ikke kjent.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart